POSLE OTKAZA U „JURI”: Anonimni dobrotvor želi da zaposli Violetu Petrović

Jura

Foto: N1

Posle pisanja „Novosti“ javila se nada za Violetu Petrović (42) iz Niša: Poslodavac iz Beograda, koji insistira da ostane anoniman, namerava da je zaposli kako bi mogla da ostane na bolovanju i leči se

NIŠ – Teško oboleloj samohranoj majci Violeti Petrović (42) iz Niša, kojoj fabrka „Jura“ nije želela da da produži ugovor iako se već osam meseci leči od karcinoma dojke, javio se poslodavac iz Beograda koji želi da je zaposli da bi mogla da ostane na bolovanju i leči se. Našoj redakciji poznat je identitet dobrotvora ali on insistira na anonimnosti jer mu je jedini motiv da pomogne ovoj ženi.

[adsenseyu5]

– Čitao sam u „Novostima“ i pre šest meseci priču o Violeti i tada sam hteo da joj pomognemo ali se nekako to tada rešilo. Kada sam juče pročitao da ova žena ponovo prolazi kroz istu agoniju nisam imao dilemu. Nismo bogataši ali neće nas ovo ni osiromašiti, kaže dobrotvor iz Beograda koji će Violeti davati platu i plaćati doprinose dok je na bolovanju.

Novi ZAKON u Srbiji: Pazite kome i kako pričate VIC, možete završiti u ZATVORU

Violeti je marta ove godine odstranjena dojka i po zakonu ima pravo na invalidsku penziju jer je duže od šest meseci na neprekidnom bolovanju. Međutim, da bi ispunila taj uslov potrebno joj je još 4,5 meseci radnog staža pa je ona molila svoje,sada već bivše poslodavce, da joj još toliko produže ugovor.

– Umesto odgovora na moju molbu došao je poziv da se javim u fabriku i preuzmem dokumenta.

[adsenseyu1]

Ponavljam da „Jura“ u mom slučaju ne krši zakon samo, eto, ne želi da izađe u susret bolesnoj osobi. Dok se nisam iznenada razbolela septembra prošle godine bila sam najboi radnik i to svi mogu da potvrde. I najviše bih volela da mogu da radim a ne da se lečim ali sam na putu da ponovo budem zdrava osoba i to mi je najvažnije- kaže Violeta koju je prijatno iznenadio gest novog poslodavca.

– Nikad nisam prestala da verujem u ljude, jer znam koliko njih neznanih su mi pomogli do sada. Nadam se da ću i ja biti u prilici da uzvratim dobročinstvo, kaže ova žena.

Spremite novčanike: Evo koliko NOVCA nam se do sada skupilo od BESPLATNIH AKCIJA

(Skandalozno.rs, Izvor: Novosti.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "POSLE OTKAZA U „JURI”: Anonimni dobrotvor želi da zaposli Violetu Petrović"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.