Poslednje sekunde pre pucnjave u AMSS: “Nemoj Peđa… Šta to radiš, Peđa… Polako”

Tragedija

Predrag Đurđev (levo), Mirko Butulija (u sredini) – foto: Promo

U sedištu AMSS u Ruzveltovoj juče po podne generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Predrag Đurđev sa 8 hitaca ubio je predsednika AMSS Mirka Butuliju, a potom seo u Butulijinu fotelju i izvršio samoubistvo.

Posle jučerašnjeg užasa, donekle je utvrđen i zasad nezvanični redosled događaja na mestu tragedije u Ruzveltovoj u Beogradu.

 – Nemoj Peđa… Šta to radiš, Peđa… Polako – čulo se, tvrde očevici, iza zatvorenih vrata kancelarije ubijenog predsednika AMSS Mirka Butulije, oca četvoro maloletne dece, nekoliko sekundi pre užasnog ubistva.

Podsetimo, kobnog dana između Đurđeva i jednog od direktora sektora došlo je do verbalnog sukoba koji je, tvrde očevici, bio skoro na granici fizičkog posle čega je pokojni Butulija, čuvši za incident, reagovao. U želji da izgladi sukob među zaposlenima i čuje šta se zapravo dogodilo, Butulija je kao čelni čovek organizacije pozvao Đurđeva u svoju kancelariju.

Međutim, Đurđev je na putu do tamo prvo svratio do svoje kancelarije na prvom spratu i pretpostavlja se da je tada uzeo pištolj, a zatim je sišao do Butulijine kancelarije u prizemlju.

Evo kako se Hirurg, vođa ruskih “Noćnih vukova”, oprostio od svog prijatelja Mirka Butulije, predsednika AMSS

Očevici tvrde da je razgovor iza zatvorenih vrata trajao 4-5 minuta, da su se na trenutak začuli glasna vika i reči: Nemoj, Peđa… Šta to radiš, Peđa, polako…, a potom su se začuli i pucnji. Očevici dodaju i da je prvi hitac ispaljen bez ikakvog upozorenja, zatim je usledilo 4-5 metaka u nizu, posle čega je čovek iz obezbeđenja provalio vrata kancelarije i video kako Đurđev prelazi sa druge strane stola i nastavlja da puca u već pogođenog Butuliju. Par sekundi kasnije Đurđev je seo u fotelju i ispalio sebi metak u čelo.

Ljudi koji rade u AMSS odmah su pritekli u pomoć i pokušali da pomognu Butuliji koji je u tom trenutku još davao znake života.

Tragedija je možda mogla biti i veća da sekretarica koja je bila ispred kancelarije nije iskočila kroz prozor.

IGRA SUDBINE: Ubijeni direktor AMSS pre dve godine spasao život svom ubici

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/TV Pink)

Budite prvi sa komentarom na članku "Poslednje sekunde pre pucnjave u AMSS: “Nemoj Peđa… Šta to radiš, Peđa… Polako”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.