Postoji SUMNJA: Porodica Marije Belčić (13) uverena da ju je neko GURNUO sa silosa!

Tragedija

foto: Facebook/ Марија Белчић

Roditelji i rođaci Marije Belčić (13) uvereni su da ona nije sama skočila sa silosa, već da je kobne noći neko bio s njom i možda je i gurnuo. Na silosu nađeni opušci, a ona nije pušila.

Roditelji i rođaci 13-godišnje Marije Belčić, koja je nestala u ponedeljak, pa sutradan nađena mrtva pored silosa, uvereni su da se ona nije ubila, već da ju je neko gurnuo u ambis!

Na silosu kod Tehničke škole pronađeni su opušci, a Marija nije pušila! Pritom, na njenim rukama su nađene sveže ogrebotine koje ukazuju da je ona u padu pokušavala da se uhvati za grane drveta!

I rodbina i Marijini školski drugovi slažu se u tome da ona nije imala nikakav razlog da digne ruku na sebe. Bila je dobro raspoložena i ni na koji način nije pokazivala da razmišlja o samoubistvu. Istraga za sada ide u pravcu toga da jeste u pitanju suicid, ali i dalje se ispituju sve okolnosti tragedije i zvanično se ne isključuje mogućnost da je u pitanju zločin.

Marijin otac Goran ističe da su svi u porodici bili popustljivi prema njoj.

– Imala je sve što je poželela. Kupovali smo joj i potrebno i nepotrebno i nikada je nismo tukli. Bila je vrlo dobra u školi i želeli smo da ne popusti, pa smo joj povremeno branili mobilni telefon i kompjuter, ali to nije razlog za samoubistvo! To što je pre tragedije uputila ljubavni SMS dečku Stefanu ništa ne govori. To joj je simpatija iz škole, dobar je dečko i s njim se družila i uz znanje njegovih roditelja – priča šokirani Goran.

[adsenseyu1]

Sumnjivo je, kaže on, to što su na platformi silosa, na visini od 30 metara, pronađeni opušci.

– Pitanje je čiji su, a pitanje je i da li je sama pisala Stefanu. Dok je padala, hvatala je rukama grane drveta niz čiju krošnju je propadala, očajnički pokušavajući da se spase – navodi Goran.

Marijin deda Zaviša kaže da se ona iskrala iz kuće u ponedeljak između dva i tri sata ujutro.

– Neverovatno je da se do silosa nije predomislila ili tamo uopšte nije pošla s namerom da se ubije, već ju je neko čekao. Mi smo u šest ujutro primetili da je nema i odmah alarmirali Gorana, koji je bio na poslu, i policiju. Zašto policija nije odmah locirala njen telefon? I kako to da niko ne primeti Marijino telo pored silosa skoro cela dva dana? Na kraju, Marija nikada nije pušila. Video sam je mrtvu, u glavi mi se zavrtelo od tuge, ali nisam osetio miris duvana – priča deda Zaviša.

I Marijini školski drugovi ističu da ona nije imala nameru da se ubije.

– Bila je vesela, puna života. Radovala se svakom danu i susretu sa Stefanom. Volela ga je i zašto bi se onda ubila? Spremala je stvari za ekskurziju, dogovarale smo se šta ćemo da ponesemo. Nije bila nervozna, niti slaba učenica. To što su joj roditelji oduzeli mobilni nije bilo prvi put – objašnjava Marijina drugarica iz razreda.

[adsenseyu1]

Telo nastradale devojčice upućeno je na obdukciju. Sahrana male Marije najavljena je za danas u 13 sati na negotinskom groblju.

Odmah po pronalaženju Marijinog tela, koje je bilo zatrpano granjem i lišćem, pojavila se informacija da ona ima ožiljke na rukama koji podsećaju na posekotine nastale žiletom. Spekulisalo se da je Marija ranije pokušala da se ubije sečenjem vena, ali to juče niko nije mogao da potvrdi.

Marijin dečko Stefan kaže da je kobnog dana kasno video na svom telefonu Marijinu ljubavnu poruku.

– Poruka je stigla tokom noći, a moj telefon je bio isključen do jutra. Da sam odmah video poruku, sigurno bih joj pomogao, pokušao bih da je nađem ili bih obavestio njene roditelje i policiju. Napisala mi je da me je volela i da će me uvek nositi u srcu, ali ne shvatam zašto bi se odlučila da se ubije.

Ničim to nije nagoveštavala – kazao je dečak.

(Informer)

Budite prvi sa komentarom na članku "Postoji SUMNJA: Porodica Marije Belčić (13) uverena da ju je neko GURNUO sa silosa!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.