POTREBNA LEKARSKA INTERVENCIJA: Loše zdravstveno stanje generala Ratka Mladića

Holandija

Tribunal u Hagu – foto: EPA/STR

Član tima za odbranu generala Mladića upozorio je danas na njegovo loše zdravstveno stanje.

“General Mladić je izuzetno loše i potrebno je da dobije adrkvatnu negu u Srbiji ili Rusiji”, rekao je danas član tima za odbranu generala Mladića Miodrag Stojanović.

Advertisement

Član tima odbrane generala Ratka Mladića Miodrag Stojanović rekao je da očekuje da na statusnoj konferenciji ponovo bude razmotren zahtev Ratka Mladića za adekvatno lečenje u pritvorskoj jedinici i omogućavanje njegovih daljih pregleda i lečenja u Srbiji, odnosno Rusiji.

Stojanović kaže da je to redovna statusna konferencija koja je zakazana za sutra na kojoj očekuje da bude utvrđeno stanje predmeta, kao i da bude ispoštovan rok za izjavljivanje žalbe.

“Nama je predviđeno, posle produženja roka, da do 4. avgusta predamo žalbu i mi smo se pripremili da ispoštujemo navedeni rok”, rekao je Stojanović i dodao da su to očekivanja u vezi sa ovom statusnom konferencijom.

Stojanović je podsetio da je pre dve nedelje bio kod generala Mladića u poseti i da je stanje nepromenjeno.

“Ne mogu iznositi detalje u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem, ali ono što će svi videti na statusnoj konferenciji jeste da je on još više smršao, da je vrlo slab”, naglasio je Stojanović.

Potres na Mundijalu: Hrvati se izvinjavaju Rusima, Vukojević izbačen iz reprezentacije

Pred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove sutra će biti održana statusna konferencija u postupku protiv generala Ratka Mladića.

Ona je zakazan za 15 časova pred sudijom Teodorom Meronom.

General Ratko Mladić nalazi se u pritvoru u Hagu od 2011. godine, a prvostepenom presudom osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

(Skandalozno.rs/Izvor: srna)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "POTREBNA LEKARSKA INTERVENCIJA: Loše zdravstveno stanje generala Ratka Mladića"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.