Poznati italijanski novinar prestravljen TUNELOM na Marakani: “Kao da se spuštate u PAKAO!”

Stadion "Rajko Mitić"

Stadion “Rajko Mitić” – foto: Twitter/Red Star Belgrade

Čuveni italijanski list Gazeta delo Sport je uoči utakmice Zvezda – Napoli na Marakani poseban osvrt imao na tunel stadiona Rajko Mitić. Uz video i komentar njihovog novinara Đovani Batista Oliveira, tunel je opisan kao “silazak u pakao”.

Italijanski novinar je bio posebno inspirisan dok je prolazio tunelom, a očigledno i prestravljen ambijentom prolaza ispod severne tribine sa najvatrenijim pristalicama crveno-belih.

– Izlaz iz svlačionica izgleda kao savim običan, nalik onom u osnovnim školama. A onda sa desne strane čujete buku i ugledate tunel u koji morate da uđete i iz kojeg dopire buka. I počnete da brinete… Prvi utisak o tunelu je njegova dužina. Ne vidi mu se kraj! Drugi utisak je nagib. Imate utisak da se spuštate u pakao.

– Mislili smo da je to samo metaforički. Ali ne! Stvarno tako izgleda kada se spuštate tunelom… Širok je tek nekoliko metara, a dugačak 75. I to prvi deo. Jer kada pomislite da ste stigli do kraja, kada vidite svetla i čujete buku, niste. Četiri stepenika levo, pa 19 desno. A onda opet nizbrdo i tunel postaje sve uži i uži…

– Ulazite u poslednja 33 koraka, a iznad glave dopire buka sa tribine sa najvatrenijim navijačima. Čovek se zapita kako da igra u tom ambijentu. Svetlost koju vidite u poslednijh 15 koraka, nije nimalo umirujuća… – opisao je novinar.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Poznati italijanski novinar prestravljen TUNELOM na Marakani: “Kao da se spuštate u PAKAO!”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.