Pravda za Luku jovanovića: Marko Milićev osuđen na 4,5 godine zatvora!

Presuda

Marko Milićev (34), koji je optužen da je svojim vozilom “mini kantrimen” 27. jula prošle godine usmrtio Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu, osuđen je na 4,5 godine zatvora!

Njegov kum, Bratislav Vesović osuđen je na godinu dana zatvora, a  taksista Saša Janković dobio je 7 meseci, uslovno dve godine.

Treći osnovni sud u Beogradu trebalo bi danas da izrekne prvostepenu presudu i njegovom kumu Bratislavu Vesoviću, koji je  optužen da mu je pomogao da se krije posle nesreće i da sakrije “kantrimena”, kao i taksisti “Pink taksija” Saši Jankoviću, koji nije prijavio udes iako je video da je “kantrimen” oštećen.  Za Vesovića jetužilaštvo predložilo kaznu od tri godine a za Jankovića od devet meseci zatvora.

U završnoj reči Treće osnovno tužilaštvo predložilo je sudu da Milićeva osudi na 10 godina zatvora, jer je vozeći neprilagođenom brzinom izazvao nesreću u kojoj je 25. jula 2014. godine stradao Jovanović, a potom pobegao sa lica mesta, ali i iz Srbije. Tužilaštvo ga tereti da je izvršio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja” i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći.

[adsenseyu1]

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao kući iz grada, sa prijateljima. Njima se na mostu pokvarila “lada”. Izašli su da je preguraju u zaustavnu traku, i tada je njih naleteo “mini kantrimen”. Od siline udarca, Jovanović je odbačen preko automobila i pao na drugu stranu automobila, na leđa. Jovanović je umro dan kasnije u Urgentnom centru. Lukin otac Bojan protestvovao je danima na Brankovom mostu.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Petnaest dana nakon ove nesreće, 10. avgusta, Milićev je pobegao iz zemlje, letom za Istanbul u 12.25 sati sa svojim pasošem. Već 18. avgusta Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je ko je Lukin ubica, a mesec dana kasnije, tačnije, 1. septembra, Milićev je uhapšen u Kini, u kojoj se skrivao. Sedam dana kasnije, deportovan je u Srbiju.

Vozilo, kojim je Milićev upravljao, nikada nije pronađeno. Policija je, međutim, utvrdila da je reč o ukradenom automobilu, a sumnja se i da je nakon ove nesreće rastavljen na komade.

U kolima sa Milićevim bili su i Tamara Bogdanović, Milica Novaković, Bojana Petrović, Dana Matevski i Nikola Lepen, koji su pre početka suđenja, koje je odlagano pet puta, oni su u zamenu za priznanje i svedočenje,osuđeni su na kućni zatvor. Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Milićev i Vesović su u pritvoru više od godinu dana, dok se Janković brani sa slobode.

(tanjug)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Pravda za Luku jovanovića: Marko Milićev osuđen na 4,5 godine zatvora!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.