PRAVNI RIJALITI: Na Pravnom fakultetu u Beogradu snimaju STUDENTE i to prenose na INTERNETU

(NE)zakonito?

foto: printscreen

Pravni fakultet u Beogradu snima studente i direktno na sajtu prenosi dešavanja iz hola ove zgrade.

Sve to umnogome podseća na rijaliti program, jer u svakom trenutku možete da zavirite u unutrašnjost zgrade na Bulevaru kralja Aleksandra i vidite ko je prošao hodnikom ili ko stoji u redu ispred šaltera.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pokrenuo je postupak protiv ove visokoobrazovne ustanove jer je nezakonito to što čine.

[adsenseyu5]

– Poverenik je pokrenuo postupak nadzora, pa vam ne možemo dati više informacija dok se postupak nadzora ne okonča – kratko su naveli u kancelariji poverenika i dodali da je situacija manje-više slična kao i u slučaju Republičkog geodetskog zavoda.

foto: printscreen

[adsenseyu1]

S druge strane, dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović juče nije odgovarao na pozive i poruke, pa smo ostali bez objašnjenja zašto se na zvaničnom sajtu fakulteta ius.bg.ac.rs direktno prenosi atmosfera iz zgrade i šta je krajnji cilj ove u najmanju ruku čudne odluke.

Inače, poverenik Šabić upozorava na činjenicu da nedozvoljena obrada podataka o ličnosti putem lajv striminga sve više uzima maha, pa će zato u predstojećem periodu biti sprovedeno još nekoliko nadzora.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "PRAVNI RIJALITI: Na Pravnom fakultetu u Beogradu snimaju STUDENTE i to prenose na INTERNETU"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.