Predsednik Avganistana napadnut raketama

Ilustracija

Avganistan – foto: pixabay.com

Više raketa ispaljeno je u pravcu avganistanskog predsednika Ašrafa Ganija tokom posete provinciji Gazni, ali u napadu nije bilo povređenih.

Portparol guvernera provincije je rekao da je Gani bio u rezidenciji guvernera kada su projektili ispaljeni, dok je šef policije rekao da su ispaljene tri rakete i da su pale na 200 do 300 metara od palate. To je potvrdio i predsednikov portparol. Sva trojica su navela da nije bilo žrtava.

Napadači su na kraju isterani, uz teške gubitke na strani avganistanskih snaga koje su imale podršku američkih vazdušnih napada, ali je ovaj juriš šokirao Avganistance jer je pokazao da su pobunjenici u stanju da izvedu napade velikih razmera na velike gradove, prenosi Tanjug.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Talibani su početkom avgusta pokrenuli veliki napad na strateški grad Gazni, koji se nalazi na dva sata vožnje od Kabula.

Avganistanska vojska se uz američku podršku iz vazduha danima mučila pre nego što je uspela da ih odbije. U tom sukobu je stradalo više od 200 ljudi. Predsednik Gani je danas drugi put došao u Gazni od napada talibana.

On je sredinom avgusta bio meta spektakularnog napada kada je više od 30 minobacačkih granata pogodilo predsedničku palatu u Kabulu. Napad je izveden dok je Gani držao govor uživo.

Odgovornost za to granatiranje je preuzeo DAEŠ.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Predsednik Avganistana napadnut raketama"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.