Predsednik Srbije ne može na Kosovo, a Tači dolazi u Preševo?!

Intervju

Hašim Tači – foto: Reuters

Predsednik Kosova Hašim Tači posetiće u sredu Preševsku dolinu s Johanesom Hanom, evropskim komesarom za susedsku politiku i politiku proširenja,gde će ostati dva dana, potvrdila je jutros agencija Preševa Jone (Preševo danas), pozivajući se na neimenovani izvor iz Tačijevog kabineta.

„U Preševio neću ići kao Hašim Tači, već kao predsednik republike Kosovo“, izjavio je Tači, kako prenosi agencija Preševa Jone.

U delegaciji iz Prištine, u ovoj, kako je navedeno, istorijskoj poseti kosovskog predsednika, biće šest članova, među kojima i ministri ekonomije, pravde i kulture u kosovskoj Vladi, a s delegacijom će biti i Johanes Han, evropski komesar za susedsku politiku i politiku proširenja, objavila je agencija Preševo Jone citirajući neimenovani izvor iz Tačijevog kabineta.

Poslednjih dana predstavnici Albanaca iz Preševske doline sastali su se s Tačijem dva, tri puta, javlja dopisnik Preševa Jone iz Prištine, a do posete će doći na poziv organizacije „Spresa“ iz Bujanovca.

Tači bi, prema najavi, trebalo da posetiti Koridor 1o, Bujanovačku banju i Sijarinu.

Po rečima predsednika udruženja „Spresa“ Nevzata Ljutfijua, „poseta će biti realizovana uz pomoć Briesla, a uz saglasnost Beograda, i sve će se odvijati po protokolu“.

Vučić poručio Srbima sa Kosmeta: Ako se neko usudi vas napadne, nijedne sekunde se neću dvoumiti da vas zaštitim! – VIDEO

Tokom posete biće potpisani sporazumi o finansijskoj pomoći kosovske Vlade Preševskoj dolini, a drugog dana posete, pre nego što krene u Bujanovac i Medveđu, Tači će posetiti osnovnu školu u selu Caravajke gde će uručiti školsku opremu, najavila je Preševo Jone.

(Skandalozno.rs/Izvor: Fonet)

Budite prvi sa komentarom na članku "Predsednik Srbije ne može na Kosovo, a Tači dolazi u Preševo?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.