PREDSEDNIK SRBIJE: “Učestvovaću u kampanji, opoziciji nisu bitni izborni uslovi”

predsednik

Foto: printscreen/youtube

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će, uprkos zahtevima opozicije, kao predsednik Srbije učestvovati u predizbornoj kampanji 2020. godine i ocenio da predstavnicima opozicije nisu bitni izborni uslovi jer će pokušati da “urade nešto na silu”.

“Učestvovaću u kampanji, mi ćemo da govorimo šta smo radili i šta ćemo da uradimo. Za svakoga ko očekuje da će dobiti poverenje građana kampanje će biti teška. Opoziciji će biti laka, oni će da psuju, gađaju i napadaju testerama”, kazao je Vučić tokom gostovanja na televiziji “Prva”.

On je istakao da ga nije briga da li će opozicija bojkotovati izbore i dodao da se mnoge opozicione organizacije neće pridružiti tome “jer žele da učestvuju u političkom životu”.

“Pre smo imali 53 odsto izlaznosti na izborima, a ako na narednim bude 48 odsto, hoće li onda da kažu da su izbori nelegitimni”, upitao je on.

Ako nekome nestane struja, elektrodistribucija mora da mu isplati 20 evra kao kompenzaciju

Vučić je istkao da treba da se utvrdi da li su izborni uslovi lošiji nego što su bili 2012. godine i kazao da će pružiti priliku da opozicije uredi birački spisak i dobiti 45 ili 60 dana kampanje.

“Pričaju o finansiranju političkih organizacija, ali su oni doneli taj zakon. Srpska napredna stranka ga je izmenila da stranke uzimaju manje pare od građana”, rekao je on.

          

(Skandalozno.rs/Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "PREDSEDNIK SRBIJE: “Učestvovaću u kampanji, opoziciji nisu bitni izborni uslovi”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.