Predsednik VUČIĆ: Rusima se najviše dopao “Mali Miloš”

Advertisement

Najtraženiji

Mali Lazar” – foto: Vojska Srbije

Predstavnicima Ruske federacije, koji su danas prisustvovali Prikazu “Sloboda 2017” u Batajnici, od svega što je bilo izloženo najviše se svidelo oklopno vozilo “Mali Miloš”.

To je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je otkrio i ono što im je najmanje zanimljivo.

– Rusi su veoma zainteresovani za proizvode srpske vojne industrije, kao što su modularna puška ili oklopno vozilo “Mali Miloš“, koga pravi “Prva Petoletka” iz Trstenika. Najviše su se zadržali oko njega, on im se najviše dopao – kazao je Vučić.

[adsenseyu5]

Međutim, dodao je i da su imali primedbe na “Zastavine” puške, “koje treba da usvojimo”.

Predsednik je kazao i da će MIG-ovi 29, koji su stigli iz Rusije, biti potpuno modernizovani i spremni za borbena dejstva u narednih nekoliko meseci, a već sada su u “letnom stanju”.

Upitan kada će novi avioni leteti, Vučić je rekao da to zavisi od nas, jer “MIG ovi mogu i danas da lete, odnosno već su u letnom stanju, ali da to kada će leteti zavisi od naše opreme, odnosno od radarskih sistema koje želimo da ugradimo, do njihove potpune modernizacije”.

– Potpuna modernizacija sledi u narednih nekoliko meseci, što znači sledeće godine svakako – rekao je Vučić.

On je kazao i da će za remont i modernizaciju svih deset aviona tog tipa biti plaćeno oko 180 miliona evra, ali da ne želi da iznosi baš sve detalje o modernizaciji radara i raketa jer je to poverljiva stvar.

[adsenseyu1]

– Ako nešto treba da bude poverljivo, onda je to poverljivo – rekao je Vučić, i naveo da to nije velika suma s obzirom da samo jedan novi moderan avion košta najmanje 45 miliona, a da je “ovde reč o dugoročnom rešavanju pitanja za deset aviona”.

Rekao je i da je presrećan što vidi MIG-ove 29 jer, kako kaže, kada je on bio ministar odbrane nijedan “naš MIG nije bio u letnom stanju, dok su danas letela tri”.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je svečanost protekla bez problema, i rekao da je na jučerašnjoj probi umalo došlo do incidenta kada se jednom padobrancu nije otvorio padobran.

Kazao je i da je on uspeo da otvori pomoćni padobran i prizemlji se bez posledica i ukazao da je to “vojska, a ne manekenski poziv”.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Predsednik VUČIĆ: Rusima se najviše dopao “Mali Miloš”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.