Predsednik Vučić: Važno što Tursku imamo kao saveznika i prijatelja

Susret u Turskoj

Aleksandar Vučić i Redžep Erdogan – foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je povodom prisustva na inauguraciji predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana u Ankari, da je veoma važno da imamo tako snažnog regionalnog partnera kao saveznika, a ne kao protivnika i neprijatelja.

Advertisement

Vučić je podsetio da mu je ovo treći ili četvrti susret sa turskim predsednikom u veoma kratkom razdoblju i da je došao na inauguraciju u ime Srbije da ukaže čast i poštovanje turskoj državi, narodu, predsedniku.

Preneo je da je predsednik Erdogan priredio veoma srdačan prijem delegaciji Srbije i rekao da imamo mnogo toga da uradimo u budućnosti, mnogo toga je pred nama, mnogo planova, mnogo zajedničkih stvari da rešavamo koje se tiču ekonomije, politike.

Izrazio je očekivanje da će saradnja dve zemlje biti dalje unapređivana, kao i da će uskoro u Srbiju doći turski predsednik, što je, kako je ocenio, veoma važno za budućnost naše zemlje.

Vučić je podvukao da je veoma ponosan na rezultat naše politike da Tursku imamo kao prijatelja i saveznika.

Kazao je da je tokom boravka u Ankari imao i priliku za više bilateralnih susreta, među kojima su bili predsednik Bugarske Rumen Radev, predsednik Makedonije Djorđe Ivanov, mađarski premijer Viktor Orban, albanski premijer Edi Rama, kao i sa članom predsedništva BIH Bakirom Izetbegovićem i mnogim drugima.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Predsednik Vučić: Važno što Tursku imamo kao saveznika i prijatelja"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.