PRELEVIĆ UPUTIO ŽESTOKE REČI ČEDOMIRU JOVANOVIĆU: “Legijina žena te tukla tašnom”

advokat

Foto: printscreen/youtube

Uvrede i teške reči pale su nakon suđenju za pobunu Jedinice za specijalne operacije (JSO), i to između advokata Bože Prelevića, koji brani jednog od bivših pripadnika JSO i ključnog svedoka tužilaštva, lidera LDP Čedomira Jovanovića.

Naime, Advokat Prelević je tokom iznošenja završnih reči izjavio.

– Ključni svedok tužilaštva je čovek koji je vršio pritisak na sud da se iz pritvora puste pripadnici Zemunskog i Surčinskog klana. Ja sam kao ministar policije slike tih štetočina stavio u Belu knjigu MUP-a a on ih je držao u novčaniku – kazao je Prelević ističući da je Čedomir Jovanović pokretač ove krivične prijave iz senke.

Zbog toga je LDP izdao saopštenje u kome kažu da Prelević govori u ime Legije i ostalih kriminalaca iz “zemunskog klana”, koji ne mogu da govore iz zatvora, ali mogu krvavim novcem da finansiraju ovakve Prelevićeve laži.

Na njihovo saopštenje Prelević je odgovorio otvorenim pismom u kojem je poručio da nikada nije branio “zemunce”, da se protiv njih borio dok je obavljao funkciju ministra, te podsetio na Jovanovićeva prijateljstva sa vođama najozloglašenije bande.

Sam sebi dodelio stan

U saopštenju LDP se navodi da se Prelević već godinama lažno predstavlja kao bivši ministar i da je sam sebi dodelio stan dok je bio na vlasti.

Albanci spremaju veliki bum: Srbi „probijaju“ put

– Prelević se godinama već lažno predstavlja kao bivši ministar, a istina je jedino da je bio koministar dva meseca i da je zapamćen po tome što je sam sebi dodelio stan, a mi smo sa njim završili onog trenutka kada mu je vlada, posle 2001, taj stan oduzela. Takođe, ćutao je o masovnim grobnicama u Kladovu i Batajnici, kao što je uvek i ćutao o svemu što je mogao – navodi se u saopštenju, kao i:

“To koliki je protivnik “zemunskog klana” bio govori činjenica da je završio kao advokat tog istog klana, a Jovanovića, za koga kaže da je nosio njihove slike u novčaniku, pokušali su da ubiju isti ti mafijaši i zločinački klan tri puta, jednom postavljajući i eksploziv pod njegov auto. Pobuna JSO jeste bila uvod u ubistvo Đinđića i ne mogu se menjati činjenice i pored toga što portparoli mafije to žele da urade”.

“Legijina žena te tukla tašnom”

Prelević je na to poručio da nikada nije branio nijednog člana mafije, da niko nikada, pa ni tužilac, nije okarakterisao pobunu JSO kao uvod u ubistvo premijera, te da potpukovnik bezbednosti Lečić, koga on brani, nikada nije dovođen u vezu sa bilo kojom mafijom.

– Gospodine Jovanoviću, alijas LDP, poznato je da ja o vama i o Ulemeku mislim sve najgore, iako ga, za razliku od vas, nikada lično nisam upoznao niti sa njim razgovarao. Kakvi ste vi bili sa njim, najrečitije govori događaj iz hodnika sudnice, kada vas je Legijina žena prebila tašnom. Vas sam upoznao jer sam vam bio besplatni advokat 2000. i znam šta ste imali i ko ste bili. Znam i u kojim privatizacijama ste učestvovali i na koji način. Priznaćete, ipak, malo je smešno da vi optužujete o krvavom novcu – naveo je.

(Skandalozno.rs/Izvor: Blic.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "PRELEVIĆ UPUTIO ŽESTOKE REČI ČEDOMIRU JOVANOVIĆU: “Legijina žena te tukla tašnom”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.