Premijer Aleksandar Vučić: Ne putujte u TURSKU, već šaljemo avione da vrate naše ljude odande!

Odgovor premijera

foto: Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas se u 10.30 sati obratio javnosti predstavivši zaključke donete na jutrošnjoj sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, a u vezi sa migrantskom krizom i suprotstavljanjem potencijalnim terorističkim opasnostima.

[adsenseyu6]

Premijer je rekao da su teme razgovora na jutrošnjoj sednici bile: događaji u Turskoj, migrantska kriza i njene posledice na bezbednost, pravni poredak i ekonomsku budućnost Srbije, situacija u regionu i terorizam i načini suprotstavljanja potencijalnim terorističkim aktima.

U obraćanju koje je počelo oko 10.30 časova, premijer je rekao da je jutros, pre konferencije, ali i noćas u 2.30 časova razgovarao sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmetom Bozajem kojem je izrazio žaljenje zbog najnovijih događanja u Turskoj, ali i velikog broja poginulih u pokušaju puča.

– Ne putujte u Tursku, nemamo načina da vam garantujemo bezbednost! Poslali smo avion za Antaliju da odande vrati naše ljude, a zbog pojačanog interesovanja šaljemo i jedan erbas u Istanbul.

Vučić je preneo da je Bozaju rekao da Srbija podržava vladavinu prava u Turskoj kao i da se nada da će Turska kao velika zemlja sve to prevazići.

– Nadam se da će Turska prevazići sve probleme, uspostaviti demokratski poredak mir i stabilnost jer je to od vitalnog značaja, ne samo za Tursku, već i za Bliski istok i za Srbiju. “Uvereni smo da će Turska, kao velika i izuzetno značajna zemlja, imati snage da se tako ponaša u budućnosti i da volju turskog naroda i građana provede u delo”, rekao je Vučić u obraćanju medijima posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

[adsenseyu1]

On je dodao i da je danas sa turskim ambasadorom bilo reči i o investicijama iz Turske koje su, kako je premijer rekao, veoma značajne za našu državu. Vučić je rekao da će krajem meseca biće sastanak sa predstavnicima četiri turske kompanije.

Na jutrošnjoj sednici Biroa razgovaralo se o migrantskoj krizi, da se vidi šta država može da uradi povodom migrantske krize, jer to postaje sve veći problem za državu.

“Rešićemo taj problem i zaštitićemo nacionalne i državne interese”, poručio je u petak Vučić, koji je povodom terorističkog napada u Nici rekao da ga užasava to što za tako nešto ne može niko da se spremi.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Premijer Aleksandar Vučić: Ne putujte u TURSKU, već šaljemo avione da vrate naše ljude odande!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.