Premijer VUČIĆ hitno putuje u RAŠKU: Zabrinut sam, ali učinićemo sve da sačuvamo MIR!

Intervju

foto: printscreen TV Pink

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da danas po podne putuje u Rašku kako bi obezbedio i sačuvao mir.

On je naveo da ne može da komentariše navode Dojče Velea na albanskom jeziku, jer “Albanci vole tek tako da govore o nekim stvarima”.

“Mi nismo išli ni da se prepiremo ni svađamo, imali smo veoma konstruktivni odnos, prihvatali predloge EU, a više ne smem da govorim o tome, jer bih prekršio dogovor.”

[adsenseyu5]

“Mi dajemo sve od sebe da se tenzije spuste i da sačuvamo mir, to je razlog zašto idem u Rašku, jer su naši gradonačelnici zabrinuti, da ih smirim… Zabrinut sam i ja, ali ne zavisi sve od nas. Sve ćemo učiniti da mir sačuvamo”, uverava premijer.

Vučić je potvrdio da se jutros sastao sa nemačkim ambasadorom Akselom Ditmanom.

“Predsednik Tomislav Nikolić se sastao sa nekim drugim, ne mogu da govorim o detaljima razgovora”, kratko je poručio on.

POSLEDNJA VEST:

Albanci su na poslednjoj rundi dijaloga, kategorički odbili sve i stavili do znanja da ono što je korisno za Srbe, posebno Zajednica srpskih opština, neće biti sprovedeno.

Ovo je na konferenciji za novinare izjavio lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

“Poslednja runda razgovora u Briselu propala je, ali nam nije žao. To smo i očekivali, jer dva paketa briselskih sporazuma Srbima nisu donela ništa dobro, isključivo Albancima, a ono što je bila obaveza albanske strane da prihvati, a korisno je Srbima, jednostavno nije realizovano i stavili su do znanja da nikada neće biti realizovano”, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Prema rečima lidera radikala, albanska strana je sinoć u dijalogu u Briselu kategorički sve odbila, posebno Zajednicu srpskih opština i navela da je nezavisnost za njih jedina opcija.

Šešelj je, takodje, upozorio da Albanci spremaju oružani upad na sever Kosova, da su to informacije koje je dobio od pouzdanog izvora sa Kosova, i da je međunarodna zajednica upoznata sa tim.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Premijer VUČIĆ hitno putuje u RAŠKU: Zabrinut sam, ali učinićemo sve da sačuvamo MIR!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.