Premijer Vučić potpisuje u januaru ISTORIJSKI VOJNI SPORAZUM između Srbije i Rusije?!

Ilustracija

Istorijski vojni sporazum između Srbije i Rusije koji će potpisati premijer Srbije Aleksandar Vučić mogao bi da bude sklopljen odmah posle Nove godine, kada u Srbiju dolazi zamenik premijera Rusije Dmitri Rogozin koji je zadužen za vojnu industriju!

Kako prenosi Informer Rogozin dolazi u januaru u Srbiju sa samo jednim zadatkom – da maksimalno pomogne u opremanju srpske vojske, a sa sobom u Beograd dovodi i čelne ljude ruske namenske industrije.

Ovakav rasplet događaja nagovestio je i ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić koji je ocenio da je Srbija, posle Rumunije, najjača vojna sila u regionu i poručio da će se u 2016. godini nastaviti sa razvojem i modernizacijom vojske i povećanjem izvoza.

EVO ŠTA BI SRBIJA TREBALA DA DOBIJE OD RUSA:

* Mig 29

* Helikoptere “mi-17″

* Kamione “kamaz” za haubice “nora”

* Topove za oklopna vozila “lazar 2″

* Raketni sistem “S-300″

* Udruženo razvijanje balističke rakete dalekog dometa

(informer)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

3 komentara na "Premijer Vučić potpisuje u januaru ISTORIJSKI VOJNI SPORAZUM između Srbije i Rusije?!"

  1. Fala k….u na kraju nešto pametno !

  2. Novinarske patke za podizanje rejtinga. Niko, nikome nedaje nista nego se kupuje. Da bi se kupilo ovo sto je navedeno, potrebno je nekoliko milijardi evra a mi to nemamo.. U pitanju je kupovina 4 Mi -17, dva sada a dve tokom godine. Snabdevanje nase vojne industrije sasijom Kamaza (ne kamionima) na ciju nadgradnju bi se montirala haubica NORA. Kupovina odredjene kolicine kupola sa topom kalibra 20 (30) milimetara za vozilo Lazar i to samo dok nas top ne zavrsi sa opitovanjem. Bilo je pregovora o desetak MIG 29 (starioje verzije) koje su trenutno u naoruzanju Rusije a povlace se. Za sve ovo, potrebno je izdvojiti mnogo para i to ce se sprovoditi narednih nekoliko godina. S-300 i druge bajke, ostaju samo da se sanjaju. I suvise su skupe za drzavu koja nema para ni pristojne plate da isplati vojsci a kamoli da kupuje skupo naoruzanje

  3. dok to nebude potpisano i u delo sprovedeno nista neverujem ovoj postojecoj vladi .

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.