Premijerka Srbije: Nećemo priznati Kosovo!

Intervju

foto: Beta

Srbija je spremna da u rešavanju problema Kosova učestvuje na zreo i odgovoran način, ali neće priznati postojanje druge države na sopstvenoj teritoriji, poručila je premijerka Ana Brnabić.

Ana Brnabić je istakla da se sukob srpskog i albanskog naroda ne može rešiti tako što će jednoj strani biti pružena podrška za svaki zahtev, koliko god on bio nerazuman, a od druge strane očekivati da pogne glavu i pristane na svako nametnuto rešenje.

Tako nešto, prema rečima Brnabić, ne bi prihvatio nijedan zreo narod, pogotovo ne srpski koji je u prošlosti skupo plaćao za svoju slobodu i pravo na odlučivanje.

“Rešenje mora uzeti u obizir pozicije oba naroda”, istakla je Brnabić na međunarodnoj naučnoj konferenciji “Kosovo i Metohija: Sui generis ili presedan u međunarodnim odnosima”.

Može li doći do velikog zaokreta: Trampov čovek protiv nezavisnog Kosova

Premijerka je ocenila da je projekat koji sebe naziva “Republikom Kosovo” bio i jeste osuđen na neuspeh.

“Budući da je sadašnje stanje neodrživo, neophodno je tragati za nekim novim, možda i savim unikatnim rešenjima kako bi se u ovom delu Evrope uspostavila trajna stabilnost i mir”, istakla je premijerka.

Zabrojao se: Finski premijer dva puta čestitao Putinu pobedu

Uverena je, kaže, da je to moguće ukoliko među najuticajnijim subjektima u međunarodnoj zajednici bude postojao interes da ishod bude takav.

(Skandalozno.rs/Izvor: pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "Premijerka Srbije: Nećemo priznati Kosovo!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.