PRESPOR: Prvi srpski pobednik Beogradskog maratona ostaje bez nagrade!?

Pobednik

Kristijan Stošić – foto: Tanjug/AP

Iako je postigao istorijski uspeh na 31. Beogradskom maratonu, prvi Srbin pobednik Kristijan Stošić mogao bi da ostane bez nagrade od 3.000 evra, koja mu kao pobedniku sleduje.

Naime, prvi Srbin koji je, od 1990. godine kada se prešlo na stazu dugu 42.195 metara, trijumfovao na ovom takmičenju zbog slabog vremena mogao bi da ostane bez novčane nagrade jer je rezultat slabiji od propozicija.

Na sajtu Beogradskog maratona ne postoje jasno istaknuta pravila o neophodnom vremenu koje pobednik mora da ispuni kako bi došao do nagrade. Ipak, konačnu odluku o dodeli novčane premije doneće organizatori.

Poređenja radi, pobednik jubilarnog 30. Beogradskog maratona u muškoj konkurenciji, prošle godine, bio je Kenijac Stiven Katam koji je postao i rekorder nove staze u srpskoj prestonici sa vremenom – 2:21.11. Njemu je pripala glavna premija od 3.000 evra.

Za razliku od njega Stošić je trku pretrčao u vremenu 2:45,23, što je najslabiji rezultat u istoriji maratona glavnog grada Srbije.

Da podsetimo, Stošić je postao prvi domaći atletičar koji je trijumfovao otkako se 1990. godine prešlo na stazu od 42.195 metara.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "PRESPOR: Prvi srpski pobednik Beogradskog maratona ostaje bez nagrade!?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.