PRETNJA IZ PRIŠTINE NA SRETENJE: Krenulo ostvarenje PAKLENOG PLANA o formiranju kosovske vojske

kosovo

Foto: Reuters

Priština ne odustaje od formiranja vojske i traži način da zaobiđe protivljenje Srpske liste. U kosovskoj skupštini usvojen nacrt rezolucije o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage

Priština je nikad bliže formiranju kosovske vojske. U kosovskoj skupštini usvojen je nacrt rezolucije o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage, a kako navodi RTK 2 inicijativu su podržali svi poslanički klubovi osim Srpske liste. Time počinje da se realizuje pakleni plan o čemu smo već pisali, a koji podrazumeva da čelnici privremenih institucija zaobiđu neophodno odobrenje Srpske liste i formiraju oružane snage.

[adsenseyu5]

Poslanici Srpske liste bojkotuju rad skupštine i kosovske vlade.

Rezoluciju, koja sadrži dve tačke, predstavio je Daut Haradinaj, kao predsedavajući skupštinskog odbora za unutrašnje poslove, bezbednost i nadgledanje BSK.

Haradinaj je rekao da ako ne može da bude promenjen ustav, moraju da budu pronađeni drugi načini za formiranje vojske, predlažući kao najjednostavniji, promenu postojećeg zakona i da se njime omogući transformacija KBS-a u vojsku, prenosi RTS.

[adsenseyu1]

Ustavne promene moguće je sprovesti u kosovskoj skupštini, uz saglasnost dve trećine poslanika, zatim dve trećine srpskih poslanika i dve trećine poslanika manjinskih zajednica.

Kosovski premijer Isa Mustafa, rekao je tokom rasprave da je Kosovo ispunilo sve uslove da dobije oružane snage, ali da međunarodni partneri Kosova zahtevaju da formiranje vojske može da se postigne kroz ustavne promene.

On je dodao da od Srpske liste nije dobijena saglasnost za promenu Ustava i transformaciju BSK-a.

[adsenseyu1]

Na ovaj način se obistinjuje plan čelnika privremenih institucija da zaobiđu neophodno odobrenje Srpske liste i formiraju oružane snage.

O tome je za Telegraf govorio, Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.

To izgleda znači da će se tražiti rešenje da se izbegne prepreka u parlamentu u Prištini za formiranje te formacije, a ta prepreka je protivljenje srpskog naroda – napomenuo je Drecun.

U korist Prištine ide i stav nove američke administracije. Podsećamo, nedavno je američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio da Bezbednosne snage Kosova moraju dobiti mandat za odbranu zemlje.

(Skandalozno.rs, Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "PRETNJA IZ PRIŠTINE NA SRETENJE: Krenulo ostvarenje PAKLENOG PLANA o formiranju kosovske vojske"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.