PREŽIVEO: Predsednik TURSKE se pojavio na ulicama ISTANBULA! – VIDEO

Turska

foto: Tanjug

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan preživeo je pokušaj državnog udara, i posle dramatične noći, kada je njegova vlast visila na koncu, danas se pojavio na ulicama Istanbula.

Na snimku britanske stanice BBC vidi se Erdogan kako pozdravlja građane koji ga pozdravljaju i podržavaju, što je način da pokaže da je ponovo učvrstio svoju vlast.

Inače, u trenucima totalnog haosa, kada je CNN Turk bio pod okupacijom pobunjenog dela vojske, Erdogan je sinoć uključio FaceTime App aplikaciju putem koje je pozvao narod da izađe na ulice, i usprotivi se vojnom udaru, što se pokazalo kao jedan od ključnih događaja koji mu je možda i spasao vlast.

[adsenseyu1][adsenseyu1]

Erdogan aplauzom pozdravljen u parlamentu u Ankari

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan stigao je iz Istanbula u Ankaru gde je u nacionalnom parlamentu dočekan aplauzom. U zgradi parlamenta koji je oštećen u noćašnjem pokušaju vojnog puča, održana je vanredna sednica skupštine koja je počela minutom ćutanja, nakon čega je intonirana nacionalna himna, preneo je “Špigl“.

Sednici je prisustvovao i premijer Binali Jildrim, kao i načelnik generalštaba Hulusi Akar kojeg su noćas kao taoca držali pučisti. Jildrim je u obraćanju poslanicima obećao nov početak u saradnji četiri parlamentarne stranke, a pučiste je nazvao “teroristima koji su napali parlament“.

Takođe se zahvalio opoziciji i građanima na podršci a 15. juli nazvao budućim praznik demokratije.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "PREŽIVEO: Predsednik TURSKE se pojavio na ulicama ISTANBULA! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.