PROČITAJTE: Objavljen ceo ugovor o “BEOGRADU NA VODI”

Ilustracija

Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekat “Beograd na vodi” objavljen je tačno u podne na sajtu Vlade Srbije, kao što je i najavio gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je rekao da se ugovor objavljuje jer je postao pravosnažan, odnosno ispunjene su sve predviđene obaveze – očišćen je deo Savskog amfiteatra a investitor je uplatio 20 miliona evra potrebnih za početak izgradnje prve faze projekta.

Ugovor možete da pročitate na sajtu Vlade Srbije i klikom OVDE.

Mali je napomenuo i da će ugovor biti objavljen u celosti, i da samim tim ništa neće biti sakriveno od građana.

Foto: Telegraf

Ugovor, u verziji na srpskom i egleskom jeziku može se naći na sajtu vlade www.srbija.gov.rs.

Gradonačelnik Beograda je rekao i da će kamen temeljac za izgradnju ovog projekta biti postavljen 27. septembra a položiće ga premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Upravnog odbora kompanije “Igl hils” Muhamed Alabar.

– Datum je određen, jer se ove nedelje očekuje dobijanje građevinske dozvole, nakon što je sva dokumentacija predata Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – dodao je Mali.

Vlada Srbije vlasnik je 32 odsto preduzeća “Beograd na vodi”, dok preostali udeo u vlasništvu ima arapski investitor.

(telegraf.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

1 komentar na "PROČITAJTE: Objavljen ceo ugovor o “BEOGRADU NA VODI”"

  1. Ma šta tu običan može ili vredi nešto reći : Pod izgovorom “privatizacija – restruktuiranje” Tadićevi napravili DEINDUSTRIJALIZACIJU Srbije ! Tiho se to nastavlja i u periodu SNS-a, – pa euro sa 79 na 121 dinar, penzije i plate dole, cene u maloprodaji gore od 2008.-me do danas oko 140%, – Igraju se delije nasred zemlje Srbiju a u Beogradu ! što se muče oko zemljine populacije; i stratelj planete i ovi naši ? što ne donesu Zakon o 1 detetu a ne ove tzv. “krizne mere štenje i otpuštanja s posla” da bi mladi odustali od dvoje ili troje dece usled nemaštine ? Neka se gradi Beograd ali dajte i narodu mogućnost da zameni dotrajali crep na kući !

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.