PROGLAŠENA EPIDEMIJA BOGINJA U TEKSTILNOJ FABRICI NA JUGU SRBIJE: Obolelo 20 radnika, sumnja se na dvostruko veći broj obolelih

boginje

Foto: Pixabay

Leskovački Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) proglasio je epidemiju malih boginja u tekstilnoj fabrici “Džinsi Srbija”, gde je od morbila obolelo 20 radnika, rečeno je danas agenciji Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

Samo jedna osoba je hospitalizovana sa komplikacijama, dok su ostali na kućnom lečenju, ali se sumnja na dvostruko veći broj obolelih.

– Radnicima je preporučeno da nose maske na poslu, vrši se trijaža, svako za koga se i najmanje posumnja udaljava se sa posla – rekla je epidemiolog Jadranka Krasić.

U samoj fabrici nisu hteli ni da potvrde ni da demantuju navode Zavoda za javno zdravlje.

– Mi sa boginjama imamo problem punih osam godina u Leskovcu – kazao je kratko direktor leskovačkog “Džinsija” Jasin Deniz.

Na teritoriji Jablaničkog okruga od oktobra prošle godine je na snazi epidemija malih boginja, a do 15. juna registrovan je ukupan 481 slučaj sumnji na male boginja, od čega je u Leskovcu obolelo 245 osoba.

– Od ukupnog broja obolelih u Leskovcu, 87,75 odsto su nevakcinisani, nepotpuno vakcinisani i nepoznatog vakcinalnog statusa – naveli su u ZZJZ.

Hrvatski mediji: Evropska unija vraća vize Srbiji!

U Bojniku, Leskovcu i Vlasotincu se i dalje sprovode pooštrene mere epidemiološkog nadzora nad morbilima.

(Skandalozno.rs/Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "PROGLAŠENA EPIDEMIJA BOGINJA U TEKSTILNOJ FABRICI NA JUGU SRBIJE: Obolelo 20 radnika, sumnja se na dvostruko veći broj obolelih"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.