Proširena istraga o ubistvu Olivera Ivanovića

ubistvo

foto: Tanjug/Dejan Simićević

Kosovsko Specijalno tužilaštvo proširilo je istragu o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića posle informacija koje su, navodno, dobijene od jedne strane obaveštajne agencije.

Kako prenosi RTK, specijalni tužilac Sulj Hodža tvrdi da su od te agencije dobijeni izveštaj i slike koje će biti deo predmeta istrage ubistva Ivanovića.

U izveštaju koji je dobijen od „Arbresh.info“ tvrdi se da se grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od pet osoba i da su one, kako se navodi, „dovedene u vezu sa Voždovačkim klanom i angažovane su od srpske tajne službe“.

Milan Radojčić, kojeg Kosovska policija traži, navodno je deo te grupe i “naredio je da se izbrišu neki tragovi i činjenice”, prenosi RTK.

Petočana grupa je, prema tom izveštaju, navodno provela mesec dana pre ubistva u motelu Oktan u Lešku.

U tom periodu, navodi se, članovi tima su često odlazili u Mitrovicu.

“Viđeni su u belom range roveru, a policija ih je čak zaustavila zbog prebrze vožnje u Zvečanu. Auto je vlaništvo braće Vulović sa registarskim tablicama BG-788-GN), ali je od nadležnih u policiji traženo da se svi trgovi ove akcije izbrišu, što je urađeno”, tvrdi se u izveštaju.

Naređeno je praćenje aktivnosti članova grupe.

“Nakon što je akcija završena 16. januara 2018. godine, tim je bio podeljen na dva dela. Prvi je stigao na beogradski aerodrom, dok je drugi odleteo sa aerodroma u Prištini”, tvrdi se u izveštaju.

Veliki skandal: Za samo 17 dana i 1.200 evra dobila diplomu srednje škole koja važi u celoj EU

Prema navodima iz izveštaja, njihova destinacija je bila Tajland, gde su proveli dva meseca.

U grupi koja je otišla iz Beograda, kako se tvrdi, bili su “Joca i Bojana, a iz Prištine je otišao Peđa ili Predrag”, koji je, navodno, bio osuđen za ubistvo policajca, ali je uz pomoć BIA oslobođen.

Sa prištinskog aerodroma su otišli i Miloš i Barbara Segetin, tvrdi se u izveštaju.

Sve troškove boravka ekipe u motelu Octan u Lešku je preuzeo navodno Srđan Vulović pod nadimkom Gene.

On je, kako se navodi, posle ubistva Ivanovića je zbog zdravsvtenih problema smešten u bolnicu.

Povodom ubistva Olivera Ivanoviča, kosovska policija je 23. novembra uhapsila Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragišu Markoviću koju su u pritvoru i osumnjičeni za krivično delo teškog ubistva i otkrivanja službene tajne.

U vezi sa ubistvom Ivanovića policija Kosova je izdala poternicu i za Radoičićem.

(Skandalozno.rs/izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Proširena istraga o ubistvu Olivera Ivanovića"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.