PROTERIVANJE SRBA: Rusija otkrila cilj nove provokacije Prištine

Rusija

Foto: Pixabay

Moskva jutrošnji upad kosovsko-albanskih specijalnih jedinica u deo Kosovske Mitrovice koji naseljavaju Srbi i hapšenje četiri lokalna žitelja smatra novom provokacijom Prištine, usmerenom na proterivanje kosovskih Srba iz tog kraja, saopštilo je u petak Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Očigledno nastavljanje politike Prištine zasnovane na etničkom čišćenju i raspirivanju „trgovinskog rata“ na Balkanu, u skladu je s odlukom „vlade“ Kosova od 22. novembra da se carine za srpsku robu, uključujući prehrambene proizvode, lekove, štampanu produkciju, u južnoj srpskoj pokrajini povećaju za sto odsto.

Računica je stvaranje nepodnošljivih uslova za život srpskog naroda na svojim ognjištima.

„Odlučno osuđujemo to što Priština razvija spiralu sukoba. Iznenađuje i povlačenje međunarodnih snaga na Kosovu koje, podsećamo, funkcionišu na osnovu mandata Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i u obavezi su ne samo da propisno reaguju na provokacije, nego i da deluju preventivno kako bi se izbegao rast napetosti“, upozorilo je Ministarstvo.

Stiče se utisak, kako je navedeno u saopštenju, da Evropska unija i SAD, koji godinama štite kosovske Albance, ili nisu u stanju da obuzdaju svoje štićenike, ili ih podstiču na agresivnu politiku.

Ambasador Čepurin: Priština kao Napoleon dok se povlačio iz Rusije

„U vezi s tim smatramo da je posebno važan odgovoran stav rukovodstva Srbije koji preduzima sve napore za smanjenje napetosti“, istaklo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "PROTERIVANJE SRBA: Rusija otkrila cilj nove provokacije Prištine"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.