Provokacija: SDA Sulejmana Ugljanina pozvala Bošnjake da bojkotuju Vojsku Srbije

Poziv

Sulejman Ugljanin – foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Stranka demokratske akcije Sanžaka (SDA) Sulejmana Ugljanina nastavlja sa provokacijama.

Naime, danas su posavetovali Bošnjake u Srbiji da se ne odazivaju na pozive za vežbe u rezervnom sastavu Vojske Srbije (VS). Generalni sekretar Stranke Ahmedin Škrijelj je na konferenciji za novinare pozvao i pravosudne organe da ne kažnjavaju one koji se “zbog opravdanog straha i brige za svoj život” ne odazovu pozivu.

– Pismo sa našim zahtevima (o nepreduzimanju represivnih mera) uputili smo predsednicima Republike, Vlade i Ministarstva odbrane – rekao je Škrijelj.

On je, ponavljajući stavove sa nedavnog skupa te partije “Za slobodu i sigurnu budućnost” u centru Novog Pazara, dodao da je država dužna da svojim građanima obezbedi pravo na život, slobodu, sigurnost i ekonomski razvoj, bez uslovljavanja.

– Srbija i Crna Gora su tolerantnim odnosom prema zločinima nad Bošnjacima tokom 90-tih godina prošlog veka poslale poruku da oni koji budu gazili, mučili i ubijali Bošnjake neće biti kažnjeni, već nagrađeni – stav je SDA Sandžaka.

Škrijelj je dodao da se građani toj partiji žale od juna prošle godine, kada su počeli da dobijaju pozive za vojne vežbe.

On je na pitanje novinara Sto plus radija zašto se tek sada oglašavaju ovim povodom, odgovorio da su SDA i Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) problem bezuspešno pokušavali da reše u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima vlasti.

Na pitanje, kako će partija zaštiti građane koji poslušaju savet o neodazivanju vojnim pozivima, Škrijelj je odgovorio da imaju podršku Bošnjaka i da sistem “mora da uvaži” potrebe i interese građana.

On je ponovio stav po kojem SDA i BNV pozivaju EU da “hitno” organizuje dijalog izmedju legitimnih predstavnika Bošnjaka i srpskih vlasti”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Provokacija: SDA Sulejmana Ugljanina pozvala Bošnjake da bojkotuju Vojsku Srbije"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.