Psiholozi: Osobe koje mnogo PLAČU su posebne

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

S plakanjem se uglavnom povezuje duboki osećaj tuge, a prema psiholozima plač je dobar i zdrav, a osobe koje puno plaču su posebne.

Sledeći put kad budete na ivici suza, setite se ovih nekoliko stvari o plakanju.

Plakanjem smanjuješ stres – ako ste osoba koja lako pokazuje emocije, onda ćete se lakše nositi s teškim životnim situacijama. Nakon što “otplačete svoje”, osetićete olakšanje i bićete u stanju jasnije da sagledate situaciju koja vam je naterala suze na oči.

[adsenseyu5]

Plakanje je takođe znak da se ne bojite onoga što osećate. Plakanje je znak da prihvatate svoju ranjivost i osećajnost. To je znak da ste snažna osoba i da stvari nazivate pravim imenima. Plakanje je takođe znak zdravog srca i mozga.

Osobe koje pokazuju svoje emocije su hrabre i autentične. Važnije im je da žive svoju istinu, nego da brinu što će drugi pričati o njima.

[adsenseyu5]

Osim toga znaju da bi i drugi rado češće pokazali svoje prave osećaje (makar i kroz suze), ali se ne usude jer moraju održavati sliku o sebi koju su stvorili.

Čemu služe suze? Plakanje pomaže da uspostavite ravnotežu – kad prihvatite svoje osećaje, a plakanje je deo procesa prihvatanja, lakše ćete otpustiti osećaje koji vas tište.

(Skandalozno.rs, Izvor: zdravakrava.24sata.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Psiholozi: Osobe koje mnogo PLAČU su posebne"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.