PUTIN optužio: Strane tajne službe koriste terorističke i ekstremističke grupe protiv Rusije!

Intervju

foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin osudio je danas pokušaje da se utiče na politički i društveni život Rusije, koje po njemu sprovode strane obaveštajne službe.

“Očigledno je da je pojačana aktivnost stranih tajnih službi uperena protiv Rusije i naših suseda”, rekao je Putin u govoru pred članovima ruske spoljne obaveštajne službe, saopštio je Kremlj.

Putin je rekao da strane obaveštajne službe “pokušavaju da utiču na unutrašnje političke i društvene procese” u Rusiji.

Putin je 2015. godine potpisao zakon kojim se dozvoljava da se strane organizacije aktivne u Rusiji obeleže kao “nepoželjne” pod optužbom da žele da utiču na ruski politički i društveni život.

[adsenseyu5]

Drugi zakon izglasan 2012. obavezuje nevladine organizacije koje dobijaju finansiranje iz inostranstva i imaju političku aktivnost da se registruju kao strani agenti.

U razgovorima sa Stounom, Putin otkrio SVETSKU EKSKLUZIVU!

Sredinom juna Putin je optužio britanski Bi-Bi-Si (BBC) da vrši propagandu za ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

Putin takodje smatra da je Rusija suočena sa pokušajima da se zakoči njen razvoj, da se nametne konfrontacija, destabilizuju regioni koji se nalaze blizu ruskih granica.

Strane tajne službe ne oklevaju da “ohrabruju” i “koriste kao oružje terorističke i ekstremističke grupe” protiv Rusije, rekao je Putin bez davanja detalja.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "PUTIN optužio: Strane tajne službe koriste terorističke i ekstremističke grupe protiv Rusije!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.