Putinovi “Noćni vukovi” stižu u Srbiju i Bosnu

Noćni vukovi

Aleksandar Zaldostanov Hirurg – foto: AP/Tanjug

Ruski moto klub Noćni vukovi, poznat po svom tvrdom nacionalizmu i bliskim vezama sa Vladimirom Putinom, objavio je da će sredinom marta u okviru turneje “Ruski Balkan” posetiti Srbiju i Bosnu.

Kako je navedeno na njihovom sajtu, dvadesetak članova grupe, sa Aleksandrom Zaldostanovom na čelu, posetiće delove zapadnog Balkana kako bi “istraživali kulturni uticaj ruske imperije na Balkanu“, prenosi BalkanInsight.

Tokom devet dana, počevši od 19. marta, kada se očekuju u Beogradu, preći će 2.000 kilometara.

Dobrodošlicu će im poželeti Noćni vukovi iz Srbije i Republike Srpske zajedno sa Mladenom Vasiljevićem, za kojim je pravosuđe BiH raspisalo poternicu zbog ratnih zločina počinjenih na području Rogatice tokom 1992. godine.

Turneja “Ruski Balkan” ima za cilj proučavanje istorijskog nasleđa Ruske imperije i Pravoslavne crkve.

– U planiranju rute učestvovali su predstavnici ambasade Rusije, Ruske pravoslavne crkve, Srpske pravoslavne crkve, javne organizacije Srbije i Republike Srpske, uključujući organizacije sunarodnika koji žive u inostranstvu – saopštili su Noćni vukovi, a prenosi zurnal.info.

Noćni vukovi postali su ozloglašena grupa zbog svojih bliskih veza sa Kremljom, a kako navode kritičari, njen glavni cilj je da promoviše brend ruskog nacionalizma predsednika Vladimira Putina.

Grupa bi trebalo da poseti Banjaluku 21. marta, a kako je predviđeno po njihovom planu putovanja, sastaće se i sa predsednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom.

Dodik je 9. januara ove godine, obeležavajući dan Republike Srpske, nagradio Noćne vukove zbog njihovog “posebnog naglaska na afirmaciji ljudskih prava, tolerancije među ljudima, vladavine prava i slobode i jačanju prijateljskih odnosa između Ruske Federacije i RS “.

Nagradu je primio jedan od članova kluba, jer Aleksandar Zaldastanov tog dana nije bio u Banjaluci. Međutim, nekoliko nedelja kasnije, čuveni “Hirurg” poslao je pismo Dodiku, kojim ga je pozvao da poseti godišnju bajkersku zabavu u Sevastopolju, na Krimu.

– Naši motori su svemirski brodovi pod zvezdama, kojima ispisujemo istoriju, zauvek povezanu sa borbom za budućnost Rusije – rekao je nedavno Zaldostanov za Glas Srpske.

Kako prenosi zurnal.info, Noćne vukove će u Banjaluci dočekati Milorad Dodik i ministar za energetiku i rudarstvo RS Petar Đokić. Dodik će Zaldostanovu uručiti zlatni orden za širenje pravoslavlja.

Kako se navodi, planirano je da Noćni vukovi u Banjaluci dobiju i svoje prostorije, odakle bi, prema informacijama policijskih agencija, trebalo da nadgledaju izbore najavljene za oktobar ove godine, ali i da pruže podršku Miloradu Dodiku i njegovim koalicionim partnerima.

Tokom svoje turneje boraviće u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Bijeljini, Brčkom, Banjaluci, Doboju i Višegradu. U Višegradu bi trebalo da se sastanu sa Emirom Kusturicom.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

2 komentara na "Putinovi “Noćni vukovi” stižu u Srbiju i Bosnu"

  1. Steta sto ne mogu da se pridruzim bratskim vukovima kroz stbiju.u nemackoj sam na radu ali sam svim srcem uz njih.zivela rusija i putin.uraaaaaaaaaa

  2. Sa zadovoljstvom pozdravljam svaku inicijativu kada je u pitanju Rusija na čelu sa Putinom koja može i mora da veze koje postoje učini još snažnijima i neraskidivim za vjeki vekova s verom u Boga.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.