Račun za struju dobio novu stavku: Evo o čemu se radi

Pomeren rok

foto: Rojters

Građani će na julskom računu za struju, koji će im stići tokom avgusta, imati novi trošak u vidu takse za unapređenje energetske efikasnosti, rekao je danas Radovan Stanić, direktor za snadbevanje električnom energijom Elektroprivrede Srbije (EPS), na panelu pod nazivom “Energetska efikasnost i pravilno korišćenje struje”.

Ipak, on ističe da je reč o minimalnim iznosima.

“Reč je o zakonu koju se primenjuje od 1. jula, tako da će se na novim računima pojaviti i nova stavka. Govorimo o cifri od 0,015 dinara po kilovat-satu, koja nije zanemarljiv trošak, ali mislimo da građane neće značajnije ugroziti.

To praktično znači da je na potrošenih 100 kilovati-sati struje dodatni trošak 1,5 dinara, a za prosečnu mesečnu potrošnju od 400 kilovata račun će biti uvećan za oko 6 dinara”, objasnio je Stanić, uz napomenu da tako pojedinačni trošak neće biti veliki.

On je naveo da se ovako prikupljena sredstva slivaju u zajednički fond i uplaćuju na račun Ministarstva energetike, koje će ih na adekvatan način plasirati dalje i tako doprineti opštem trendu povećanja energetske efikasnosti.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

3 komentara na "Račun za struju dobio novu stavku: Evo o čemu se radi"

  1. Znaci,ja sam prosle god.renovirao kucu(nova stolarija,izolacija,struja,voda…)i sada treba da placam drzavi za nesto?!Kazu:6din.nije mnogo?!Pa,ako nije,neka drzava daje svim vlasnicima kuca racun sa-6din!Ni to nije mnogo,za drzavu!

  2. Ništa čudno od njih . kad moraš da kupiš kantar da bi kupovao njihovu robu i koji nakon ugradnje nije više tvoj a potom oni izvrše baždarenje umesto zavoda za merenje ova nova stavka i nije čudna i neće se sa njom završiti

  3. Pri tom moji pok.otac,majka,brat i ja smo(zajedno)drzavi uplatili 120g.doprinosa za stan,a stan nikad nismo imali!Zidali kucu na kredit i sve uredno vratili,sa pripadajucom kamatom!I prikljucak za struju,vodu,posle i kanalizaciju!Nista nam Drzava nije poklonila.Nista!Pa zasto bih ja trebalo da placam 6RSD? I 0,0006 je mnogo!Bruka i sramota!Da,i poreze za sve to vreme.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.