Ramin vulgaran odgovor na pitanje o velikoj Albaniji zapanjio učesnike samita u Poznanju

Intervju

Edi Rama – foto: Tanjug/Zoran Žestić

Albanski premijer Edi Rama rekao je danas da Srbija ne treba da se oseća ugroženo zbog sporazuma Tirane i Prištine o zajedničkoj spoljnoj politici, te poručio da u regionu treba prestati sa „istim starim sra*ima iz prošlosti“ i ići napred.

Ovaj direktan i za zvaničnike neuobičajen odgovor Rama je dao na pitanje novinara u Poznanju da li taj sporazum ugrožava regionalnu stabilnost i doprinosi stvaranju velike Albanije, prenosi Tanjug.

„Beograd ima svoje mišljenje i poziciju, mi imamo svoje“, rekao je Rama i dodao da je sporazum sa Prištinom bila ispravna odluka i da je to trebalo još ranije da se uradi, te da niko zbog toga ne treba da se oseća ugroženo.

„Mi nikog ne napadamo, samo jačamo međusobnu saradnju. To je normalno. Želeo bih da i sa Srbijom jačamo saradnju i da idemo napred. Ne vidim zašto bi se Srbija osećala napadnuto“, rekao je Rama i dodatno pojasnio, ne birajući reči:

Mi u regionu treba da prestanemo sa istim starim sra*ima iz prošlosti“, rekao je Rama.

Svi u regionu treba da idu napred, da se radi na jedinstvenom tržištu, a ne da se pravi atmosfera kao da je neko napadnut, zaključio je Rama.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ramin vulgaran odgovor na pitanje o velikoj Albaniji zapanjio učesnike samita u Poznanju"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.