Ramuš HARADINAJ traži izvinjenje Vučića i Dačića

Intervju

foto: Fonet

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za premijera Ramuš Haradinaj izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar inostranih poslova Ivica Dačić treba da upute izvinjenje Kosovu “zbog zločina koji su izvršeni tokom rata na Kosovu”.

U intervjuu za Dojče vele, Haradinaj je za Vučića i Dačića rekao da su učenici Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića.

– Ja sam poznavao i njihove šefove Miloševića i Šešelja. Oni su njihovi učenici. Oni treba da stoje pognute glave pred Albancima, imajući u vidu ono što su im učinili.

Izvinjenje je prva stvar koju oni treba da urade – kazao je Haradinaj.

[adsenseyu5]

On je najavio da se Sporazum o Zajednici srpskih opština (ZSO) neće sprovesti, jer je Ustavni sud Kosova potvrdio da taj sporazum nije u duhu Ustava.

Pročitajte još i ovo:

Ramuš HARADINAJ: Srbija je neprijatelj Kosova

– Posle odluke Ustavnog suda mi treba da smo disciplinovani i da primenimo Ustav Kosova. Naš je Ustav predvideo mogućnost organizovanja asocijacija koje mogu biti samo koordinacioni organi, ali ne i organi koji mogu donositi odluke i imati izvršna ovlaščenja – kazao je Haradinaj.

Haradinaj je dodao da Kosovo neće trgovati ovlašćenjima ZSO zarad stvaranja vojske Kosova.

– Dosadašnja logika je završena. Na Kosovu će započeti nova politika vladavine, mi nećemo biti ničiji taoci – kazao je Haradinaj.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ramuš HARADINAJ traži izvinjenje Vučića i Dačića"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.