RAPORT: Federika Mogerini pozvala prištinsku delegaciju u Brisel

Reakcija

Federika Mogerini – foto: AP/Tanjug

Šef prištinskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Beogradom, Špend Ahmeti zajedno sa kopredsednikom Fatmirom Ljimajem otputovao je u Brisel.

Izvor upoznat sa situacijom u Prištini kaže da je poseta inicirana na poziv visoke predstavnice Evropske unije Federike Mogerini.

Takođe, izvori sugerišu da je deo delegacije i Blerim Sila, savetnik predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija.

Lajmi.net je pokušao da dobije odgovor od Špend Ahmeti, ali su ostali bez odgovora. Isto tako, Ljimajevi savetnici nisu odgovarali na pozive.

Kako saznaje list Zeri, svrha ove posete je da se vidi šta će biti njihovi sledeći koraci posle usvajanja Platforme za dijalog sa Srbijom od strane “Skupštine Kosova“.

Podsećamo da je ovaj pregovarački tim održao informativne sastanke sa predstavnicima Federike Mogerini, ali je dijalog između Beograda i Prištine blokiran zbog nametanja taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovie.

Zbog blokiranja dijaloga, Evropska unija i Sjedinjene Američke Države stalno traže od Kosova da suspenduje ili ukine porez, ali premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinajto odbija.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "RAPORT: Federika Mogerini pozvala prištinsku delegaciju u Brisel"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.