RAT: Počeo sukob dve Koreje, stanovništvo se evakuiše!

Ilustracija

Južnokorejska vojska je u stanju najviše pripravnosti pošto je granatirala pogranične položaje severnokorejske armije u odgovoru na jutrošnji artiljerijski napad odande, a Seul je započeo hitnu evakuaciju svog stanovništva koje živi u pograničnoj oblasti.

Baražnu artiljerijsku paljbu navodno severnokorejske vojske otkrio je radar u 15:32 po lokalnom vremenu, izjavio je jedan zvaničnik južnokorejskoj informativnoj agenciji Jonhap.

Armija Južne Koreje je uzvratila, navodi se.

Nema žrtava niti štete u ovoj kanonadi, ali Seul je ipak izdao naređenje da se evakuiše stanivništvo koje živi na zapadu Korejskog poluostrva, gde se incident dogodio.

Upravo je u toku hitna vanredna sednica Saveta za nacionalnu bezbenost Južne Koreje.

Južnokorejska televizija KBS javlja da je severnokorejska armija gađala zapravo gađala centar iz kog se, preko zvučnika, emituje propaganda protiv politike severnokorejskog lidera Kim Džong-una.

Pjongjang je u više navrata tražio od Seula da ugasi te punktove, koje smatra čistom provokacijom.

Severna Koreja još nije komentarisala ove događaje.

(russia today)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

1 komentar na "RAT: Počeo sukob dve Koreje, stanovništvo se evakuiše!"

  1. Mislim da je ovo odvracanje paznje od nekih bitnijih dogadjaja,koji se mozda planiraju ili samo jedan u nizu zarista koji ce se otvoriti,a u koji ce se Rusija makar posredno ukljuciti i trositi deo svojih resursa. Vreme ce pokazati. A mozda jedno i drugo.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.