Ratko Mladić poslao poruku UOČI IZBORA javnosti Republike Srpske

Ratko

Foto: AP Photo / Peter Dejong

Ratni komandant Vojske Republike Srpske i haški osuđenik Ratko Mladić obratio se uoči izbora u BiH javnosti Srpske porukom koju je na današnjoj pres-konferenciji u Banjaluci preneo Milovan Milutinović, predsednik Organizacije starešina VRS, čiji je Mladić, kako je rečeno, član.

Mladić je poručio da je „obaveza svih političara i patriotskih snaga da se odupru svim oblicima ugrožavanja Republike Srpske i njenih institucija“, rekao je Milutinović, a preneo javni servis Republike Srpske.

Milutinović je naveo i da je Mladić „prihvatio da u narednom periodu bude biran za počasnog predsednika te organizacije“.

„Mladić je naveo da to ne radi radi sebe, već zbog podrške ciljevima definisanim Statutom Organizacije starešina VRS i potrebom okupljanja patriotskih snaga oko osnovnih ciljeva i obaveza usmerenih na očuvanje Srpske i povećanje brige za porodice poginulih, ratne vojne invalide, borce i starešine koji su dali nesebičan doprinos“, naveo je Milutinović.

Moskva: Amerika otkriva slabost zbog koje ruše sporazume

Mladića je Haški tribunal u prvostepenom postupku osudio na doživotnu kaznu zatvora za, kako je navedeno u obrazloženju, genocid u Srebrenici, zločine protiv čovečnosti i druge ratne zločine.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ratko Mladić poslao poruku UOČI IZBORA javnosti Republike Srpske"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.