REKLI NE HARADINAJU: Srbi sa KiM doneli važnu odluku

Kosovo

Foto: printscreen/youtube

Srpska lista saopštila je sinoć da povodom različitih dezinformacija koje su se pojavile u medijima potvrđuje jasan stav poslanika te liste da neće učestvovati u radu skupštine u Prištini sve dok se ne povuku takse koje je uvela Priština i time ugrozila opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

– Ponavljaćemo to dokle god bude potrebno i dokle god ne shvate svi oni koji su u Prištini i na Zapadu navikli da imaju svoje Srbe da na nas u toj raboti ne računaju – poručila je Srpska lista.

Kako se podseća, poslanici Srpske liste su u opoziciji i ne podržavaju predloge koji dolaze na dnevni red od brutalne otmice direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, prebijanja golorukog naroda i legalnih i legitiminih predstavnika Srba, 26. marta prošle godine u Kosovskoj Mitrovici.

– Devet poslanika Srpske liste su mandat dobili podrškom 90 odsto svojih sunarodnika, uvek su uz svoj narod, i neće promeniti svoju odluku, a jedan poslanik Samostalne liberalne stranke koji je i dalje deo vladajuće koalicije Ramuša Haradinaja i glasa za sve što predloge kosovski Albanci neka glasa i dalje, za razliku od njega, naši mandati pripadaju srpskom narodu, a ne albanskom, za nas su glasali Srbi, a ne Albanci – ističe se u saopštenju Srpske liste.

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj pozvao je poslanike Srpske liste da prisustvuju sednici parlamenta, kada na dnevnom redu bude glasanje o budžetu, preneo je RTK 2.

Kako navodi taj medij, lider SLS i poslanik ove stranke u kosovskoj skupštini Slobodan Petrović izjavio je na konferenciji za novinare u Gračanici da će podržati budžžet, jer je, kako kaže, prihvaćen jedan njegov amandman.

Milan Knežević: Crna Gora je satelit projekta “velike Albanije”

Srpska lista napustila je vladu i parlament krajem marta prošle godine, nakon hapšenja direktora kancelarije za KiM Marka Đurića. Srpska lista istakla je tada i da pet godina ništa nije učinjeno na formiranju Zajednice srpskih opština.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

1 komentar na "REKLI NE HARADINAJU: Srbi sa KiM doneli važnu odluku"

  1. Kukala im majka. Brinu ih takse? A sto ih ne brinu svakodnevna ubistva, otimanje Kosova i pripajanje Albaniji. Je*es takvu poslanicku listu koja se ne obazire na zivotna pitaanja Kosovski h Srba i opstank KiM.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.