Roditelji podneli krivične prijave protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece

Advertisement

deca

foto-ilustracija: pixabay.com

Grupa od 270 roditelja podnela je Prvom osnovnom sudu krivičnu prijavu zbog izazivanja panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece.

Kako pišu “Večernje novosti”, na čelu grupe nalaze se doktor Tomislav Stevanović iz Zrenjanina i Vladimir Cimerman iz Beograda.

Kako navode, prva na spisku prijavljenih je Slađana Velkov iz Vladičinog Hana s trenutnim prebivalištem na nepoznatoj adresi u Skoplju, a na listi su i estradne i javne ličnosti poput Jelene Karleuše, Maje Volk, Mirjane Bobić Mojsilović i Miroljuba Petrovića.

Krivična prijava je obimna i u njoj je taksativno navedena svaka za podnosioce prijave sporna delatnost tuženih, navode “Novosti”.

Advertisement

Tako se među 43 osobe našao i poznati niški imunolog za koga je u prijavi navedeno da “postoji osnovana sumnja da za novac odlaže vakcinaciju do daljeg ljudima koji ne žele da vakcinišu decu”, a Stevanović kaže i da taj doktor sada ima privatnu praksu.

On dodaje da su bili prinuđeni na podnošenje krivične prijave jer smatraju da jedino tako može da se stane na put onima koji šire paniku u strah i tako ugrožavaju zdravlje čitave nacije.

“Pokušali smo da se naučnim dokazima borimo protiv laži antivakcinera, ali su stvari otišle predaleko. Trenutno imamo 1.200 zaraženih i tri smrtna slučaja i nemamo vremena za gubljenje”, rekao je Stevanović ističući da su mesecima radili na prikupljanju dokaza.

Najveći broj roditelja koji podržava ovu krivičnu prijavu je iz Niša, navode “Novosti”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Roditelji podneli krivične prijave protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.