Roditelji poludeli od brige: Deci u VRTIĆU dali da jedu PASULJ SA KAMENJEM!?

Nepažnja

foto-ilustracija: pixabay

Pasulj “začinjen” kamenčićima serviran je za ručak mališanima koji idu u subotički vrtić “Naša radost”, što je potpuno izbezumilo njihove roditelje!

To se, kako kažu uspaničeni očevi i majke, desilo u četvrtak, a u petak su mnogi od njih ostavili decu kod kuće proveravajući u nošama da li u stolicama mališana ima kamenja.

To je samo vrh ledenog brega, kako za list navodi Dora Gurinović (31), majka trogodišnjeg dečaka koji ide u taj vrtić, jer su prethodnih meseci deca dobijala šugu, konjuktivitis, ešerihiju koli zbog nehigijene u ustanovi u kojoj borave.

[adsenseyu5]

Zbog kamenja u ručku, navodi ona, ali i svih ostalih problema za danas je sazvan hitan roditeljski sastanak.

– Bez obzira na sve to, u četvrtak sam bila van sebe od brige i besa. Dete nisam vodila u vrtić u petak i ponedeljak. Juče smo završili kod lekara jer mi je sin zaradio stomačni virus, a ja sam strahovala da nisu “proradili kamenčići” koje je pojeo uz onaj pasulj. Kako su nam hranili decu, saznali smo preko Viber grupe u kojoj su svi roditelji.

Vaspitačica je javila jer se uplašila za decu. Mi smo potom zvali dispanzer da pitamo šta da radimo. Dobili smo odgovor da pratimo da li u dečjoj stolici ima kamenja. Očajni smo. Zamislite da ostavite dete nekom na brigu i čuvanje i saznate tako nešto. Jako sam besna. Prema mojim informacijama, znalo se da je pasulj stigao u vrtić „obogaćen” kamenjem.

Vozač koji je dovezao hranu skrenuo je pažnju da kuvarice vode računa kada deci budu kuvale pasulj. Nije ovo jedini slučaj u poslednja tri meseca zbog kojeg roditelji strahuju za svoju decu. Tražila sam vanredni roditeljski sastanak i nisam dobila nikakav odgovor – navodi ta majka.

[adsenseyu1]

Prema njenim rečima, u vrtiću je veoma loša higijena jer rade samo dve spremačice.

– Obe ne mogu da očiste prizemlje, sprat, četiri toaleta, kuhinju i sve prostorije u kojima borave deca. Moj sin je imao šugu. Izlečili smo je. Druge majke mi kažu da su im deca dobila sve te druge infekcije.

Kada pitamo u vrtiću šta se dešava, oni nam kažu da nemaju novca za domara i više spremačica… Sa druge strane, to je jedini vrtić u našem naselju i nemamo gde da ostavimo decu. Očajni smo – priča Dora Gurinović.

Jaša Šimić, direktor PU „Naša radost”, potvrdio je da su deca u četvrtak za ručak dobila pasulj u kojem je bilo kamenčića. On, međutim, nije čuo za ešerihiju koli i konjuktivitis.

– Pasulj je bio ambalažiran. Dogodilo se da su se tu našli i kamenčići. Procedura nalaže da reklamiramo tu namirnicu, što ćemo i učiniti. Naravno da vodimo računa o deci. Potpuno razumem roditelje. Što se tiče infekcija, čuo sam za šugu jer ju je jedno dete imalo i nije dolazilo tri nedelje.

[adsenseyu1]

Posle toga smo izvršili dezinfekciju prostorija.

Imamo medicinske sestre na prevenciji, sigurno bih saznao za te druge infekcije – kazao je on.

(Skandalozno.rs, Izvor: alo.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Roditelji poludeli od brige: Deci u VRTIĆU dali da jedu PASULJ SA KAMENJEM!?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.