ROJTERS PIŠE: Migranti u Beogradu se bave prostitucijom da bi preživeli, dečacima plaćaju 2.000€ za seks

prostitucija

Foto: Reuters

BEOGRAD – Mlađi migranti koji su krenuli ka Evropi u Beogradu preživljavaju baveći se gej prostitucijom, piše novinska agencija Rojters.

U tekstu novinara ove agencije, koji su boravili u srpskoj prestonici, opisuje se težak položaj migranata i šta sve proživiljavaju da bi opstali.

[adsenseyu5]

Omotani sivim ćebadima, dečaci, od kojih su pojedini stari svega 10 godina, greju se vatrom u napuštenom skladištu blizu glavne železničke stanice u Beogradu, piše Rojters.

“Gladne, željne svega i izgladnele, često ih posećuju muškarci Srbi koji im nude novac za seks, znajući da su neki od njih toliko očajni da će učiniti sve da prežive”, opisuju novinari Rojtersa atmosferu u migranstkom skloništu.

[adsenseyu1]

“Dolaze ovde i ciljaju naivne”, kaže Navid (16) iz Avganistana, koji nije želeo da da otkrije svoje pravo ime.
“Plate i odu, ali grozne stvari uradim tim mladićim”, kaže ovaj sagovornik Rojtersa i tvrdi da da je jedan čovek nudio i do 2.000 evra da bi imao seks sa dečacima.

Navidov prijatelj Ali rekao je novinarima da ne krivi dečake koji prodaju svoja tela.
“Spavaju gladni noćima ovde. Hladno je, nemaju ništa, nemaju novca i misle da to moraju rade”, tvrdi ovaj sagovrnik Rojtersa.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "ROJTERS PIŠE: Migranti u Beogradu se bave prostitucijom da bi preživeli, dečacima plaćaju 2.000€ za seks"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.