Rusija nemilosrdna: Razorena podzemna skrovišta Islamske države! – VIDEO

Ilustracija

Ruska avijacija je u noći na 8. oktobar izvela 22 borbena leta i nanela udare po 27 objekata terorista na teritoriji Sirije, uključujući njihova utvrđena skrovišta, izjavio je predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, bombarderi Su-25 i Su-34 napali su osam uporišta ekstremista u provinciji Homs i u “paljbi su potpuno uništeni utvrđeni objekti ekstremista”.

Avioni su, takođe, naneli udare na 11 lokacija kampova za obuku ekstremista “Islamske države” u provincijama Hama i Raka, dodao je on.

[adsenseyu1]

Konašenko je rekao da su aviobombama za probijanje betona pogođena podzemna skrovišta esktremista u oblasti naselja Arafit i Salma, kao i da je nekoliko aviona Su-25 uništilo jednu bazu Islamske države skrivenu u šumi, prenela je RIA Novosti.

Prema rečima portparola ruskog Ministarstva odbrane, to ministarstvo za sada bezuspešno traži od Zapada koordinate IS u Siriji.

[adsenseyu1]

“Danas se obratimo – dajte nam koordinate objekata Islamske države. Odgovor je muk ili odbijanje”, kazao je Konašenko.

On je dodao da zapadne kolege ne odgovaraju ni na zahteve Rusije za kontakte sa umerenom sirijskom opozicijom, zbog čega se nameće zaključak da je ona “fantomska”, a Zapad predstavlja kao da je podržava.

Tass prenosi njegovu izjavu da je i “Sirijska slobodna vojska” spremna na saradnju i razgovor o borbi protiv ekstremista Islamske države, a da je Ministarstvo otvoreno za kontakte i spremno da razmotri sve konstruktivne predloge.

(tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusija nemilosrdna: Razorena podzemna skrovišta Islamske države! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.