Rusija pokrenula istragu zbog prebijanja njihovog državljanina na Kosovu od strane ROSU

Nagrabusio

foto-ilustracija: pixabay.com

Ruski istražni komitet pokrenuo je predistražni postupak u vezi sa napadom na KiM na državljanina Rusije, zaposlenog u UN, Mihaila Krasnoščenkova i navodi da tretman prema njemu, i njegovo hapšenje, predstavljaju bezobzirno kršenje međunarodnog prava i normi civilizovanog društva.

– Ruski istražni komitet pokrenuo je istragu o incidentu u vezi ruskog državljanina Krasnoščenkova zaposlenog u UNMIK-u – saopštila je pres služba Komiteta, preneo je Tas s.

U jutarnjim časovima 28. maja, navodi Komitet, kosovska policija je upala u severne opštine na KiM, mahom naseljene srpskim stanovništvom, i između ostalih uhapsila i Krasnoščenkova koji uživa diplomatski imunitet.

Aleksandar Vučić otkrio šta će se desiti: Albanci će uhapšenog Rusa predstaviti kao kriminalca

Komitet saopštava da tretman prema njemu, i njegovo hapšenje od strane kosovskih specijalnih snaga, predstavlja bezobzirno kršenje međunarodnog prava i normi civilizovanog društva.

Agencija prenosi da će istraga proučiti sve detalje incidenta i dati pravnu procenu akcija preduzetih prema Krasnoščenkovu.

Iz pres sevisa Komiteta kažu da u skladu sa normama međunarodnog i domaćeg prava, Ruski istražni komitet ima pravo da pokrene istragu protiv ilegalnog postupanja prema građaninu sa diplomatskim imunitetom.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusija pokrenula istragu zbog prebijanja njihovog državljanina na Kosovu od strane ROSU"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.