Rusija UPOZORAVA: Zapad ponižava Srbiju uvlačenjem u NATO nakon pogibije njenih diplomata u Libiji!

Poruka

foto: Rojters

Uvlačenje Srbije u NATO, i to u trenutku kada su njene diplomate poginule pod američkim bombama, predstavlja poniženje za zemlju, ocenila je sinoć zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je na TV Rusija 1 izjavila da Zapadpostepeno počinje da uvlači Srbiju u NATO„, preneo je Tass.

– Rečeno im je, a posebno Crnoj Gori: ‘Morate da budete u NATO, jer je to u interesu vaše bezbednosti. Mi ćemo vas zaštititi.’ Oni isto kažu i Srbiji. Kako možete da štitite tu zemlju kad, uprkos raspoloživim informacijama da ljude drže kao taoce, vi ih bombardujete.

O kakvoj bezbednosti pričate? To je posebna vrsta poniženja, pokušaj da se nametne stokholmski sindrom, kad prisilite žrtvu da vas voli i da javno prizna da želi da bude sa vama – istakla je Zaharova, a prenela agencija Tass.

Dvoje zaposlenih ambasade Srbije u Tripoliju, oteti u novembru 2015. godine, poginuli su prošle nedelje u američkim udarima na kamp takozvane Islamske države u Sabrati u Libiji.

– Tužno je to što su tu informaciju dostavili FBi i CIA, to su rekle srpske vlasti. Odnosno, one su znale. Sada FBI i CIA poriču da su znali gde se nalaze taoci – navela je portparolka ruskog Ministarstva.

Zaharova je, gostujući u emisiji na TV Rusija, upozorila na opasnu tendenciju Zapada da počne novi krug optužbi protiv Rusije da je navodno bombardovala bolnicu, a onda se dešava bukvalno sledećeg dana da snage koalicije uništavaju ili bolnicu ili ubijaju civile.

– Bukvalno pre par dana imali smo još jedno podmetanje kroz turske medije u vezi sa tim da su ruske snage navodno bombardovale bolnicu. I šta se desilo posle dva dana?

Američke snage su bombardovale ciljeve Islamske države u Libiji i tom prilikom ubijena su dva službenika srpske ambasade – navela je ona i dodala da su se SAD izvinile Srbiji.

(Beta)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusija UPOZORAVA: Zapad ponižava Srbiju uvlačenjem u NATO nakon pogibije njenih diplomata u Libiji!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.