RUSKA”ZVERSKA DIVIZIJA” neprimetno doplovila do vojnih baza SAD!

Moć

foto: Ministarstvo odbrane Rusije

Nuklearne podmornice Ruske federacije klase „Ščuka B“ uspešno su sprovele vežbu blizu američkih vojnih baza, izbegavši otkrivanje dok su se približavale obali SAD, otkrio je podmornički oficir u emisiji na ruskoj televiziji „Zvezda“.

Prema rečima oficira Sergeja Staršinova, komandanta podmorničke grupe, čelnici mornarice tražili su da se zauzme pozicija u neposrednoj blizini američkih baza, prenosi Raša tudej.

„Misija je uspešno izvedena, podmornice su stigle do zadatih pozicija u okeanu i vratile se nazad“, rekao je Staršinov za TV “Zvezda”.

„Ščuka B“ podmornice ušle su u službu sovjetske mornarice 1986. godine. Sposobne su da lansiraju krstareće rakete „kalibar“ i „granat“, torpeda kalibra 553 milimetara i ostanu pod vodom 100 dana bez izranjanja.

Vladimir Putin obelodanio: Idemo na Mars! – VIDEO

Svaka od ovih podmornica pripada čuvenoj ”Zverskoj diviziji” ruske Severne flote, a divizija je dobila naziv zbog pojedinačnih naziva nuklearnih podmornica u njenom sastavu, koje su dobile po divljim zverima: Gepard, Panter, Tigar, Vuk, Leopard i Vepar.

(Skandalozno.rs/Izvor: RTS/Pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "RUSKA”ZVERSKA DIVIZIJA” neprimetno doplovila do vojnih baza SAD!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.