Sad se sve vidi: Evo ko je iz regiona glasao ZA, a ko PROTIV Srbije

Glasanje

Interpol – foto: MUP Republike Srbije

Glasanje za članstvo fantomskog Kosova u Interpol pokazalo je koje države su prijatelji Srbije, a pored svetskih sila, najveće interesovanje je za glasove regiona!

Naime, Rumunija i BiH jedine su iz regiona bile protiv ulaska samoproglašene države Kosovo u međunarodnu policijsku organizaciju, dok je Mađarska bila uzdržana.

Slovenija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora i Bugarska glasale su za prijem Kosova – potvrđeno je iz diplomatskih izvora našem portalu.

Što se tiče svetskih sila, leđa su nam čuvale Rusija, Kina, Belorusija, Namibija i Maroko!

Inače, predstavnici Prištine demonstrativno su napustili salu nakon što su saopšteni rezultati glasanja kojim je odbijeno članstvo Kosova u Interpolu, očekujući daleko veći broj glasova, naročito posle drugog kruga.

Naime, prilikom prvog glasanja u Generalnoj skupštini Interpola, takozvano Kosovo nije dobilo potrebnu većinu od dve trećine glasova članica Interpola za prijem u svetsku policijsku organizaciju, odnosno dobilo je 76 glasova za, protiv 56, dok su 22 zemlje bile uzdržane.

Međutim, posle određene pauze, predstavnici Prištine očekivali su još 25 glasova koliko im je nedostajalo za članstvo, ali su potpuno ostali šokirani kada su videli da je taj broj daleko manji!

U drugom krugu za članstvo Kosova u Interpol glasalo je 68 država, protiv je bilo 51, a udržanih 16.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

1 komentar na "Sad se sve vidi: Evo ko je iz regiona glasao ZA, a ko PROTIV Srbije"

  1. nasim komsijama zelim prve komsije njihove izabranike do kraja zivota.da ste zivi i zdravi jos godina sto

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.