Šamar u Prištini: Američki i nemački ambasadori “odbili” su da se fotografišu sa Kurtijem

Intervju

Aljbin Kurti – foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Američki i nemački ambasadori “odbili” su da se fotografišu sa Kurtijem u kancelariji gde se vidi albanska zastava, piše Kossev pozivajući se na “Zeri”.

Vođa Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, u svojoj kancelariji i dalje drži samo (albansku) nacionalnu zastavu i ni na koji način ne prihvata zastavu lažne Republike Kosovo.

Iz kancelarije, Kurti prima brojne goste, održava sastanke o kojima informacije kasnije objavljuje na zvaničnoj stranici stranke na društvenim mrežama, ali su američki i nemački ambasadori “odbili” da se fotografišu sa Kurtijem u kancelariji u kojoj se vidi nacionalna zastava.

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, čija je stranka pobedila na vanrednim izborima od pre dva dana, sastao se u ponedeljak sa američkim ambasadorom na Kosovu, Filipom Kosnetom. Ono što je upadljivo jeste to da je fotografija napravljena izvan kancelarijskih prostorija u kojima se ne vidi nacionalna zastava, piše Kossev.

Ista stvar dogodila se i ranije sa nemačkim ambasadorom na Kosovu, Kristijanom Heltom. Za razliku od svih ostalih Kurtijevih sastanaka, gde su se gosti fotografisali u pozadini sa crvenom i crnom zastavom, takođe je najava sastanka sa nemačkim ambasadorom, Kristijanom Heltom, na zvaničnoj veb stranici Samoopredeljenja, propraćena samo fotografijom ispod ulaznih stepenica sedišta Samoopredeljenja.

Na fotografiji se Kurti vidi dok ispraća nemačkog ambasadora nakon sastanka.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/kossev.info)

Budite prvi sa komentarom na članku "Šamar u Prištini: Američki i nemački ambasadori “odbili” su da se fotografišu sa Kurtijem"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.