Izrael

Foto: printscreen/youtube

Učešće izraelskih aviona u obeležavanju operacije “Oluja” u Kninu, nema nikakve političke elemente, saopštila je izraelska ambasada u Beogradu.

Kako se navodi, to je u isključivoj vezi sa ugovorom kojim je Hrvatska od Izraela kupila avione F16.

Advertisement

“Hrvatska je kupila avione F16 od Izraela, a njihovo učešće je u isključivoj vezi sa ovim kupoprodajnim ugovorom. Ono nema nikakve političke elemente niti bilo kakve veze sa istorijskim odnosima između Srbije i Hrvatske”, ističe se u saopštenju izdatom, kako se navodi, “povodom aktuelnih dešavanja tokom obeležavanja vojne operacije Oluja u Kninu i učešća izraelske delegacije”.

Kako se dodaje, Izrael izuzetno ceni prijateljstvo sa Srbijom i nije došlo do promene izraelske politike prema Srbiji, za šta je dokaz zvanična poseta predsednika Rivlina pre dve nedelje.

“Tokom posete, predsednik je bio duboko dirnut, ukazavši na snažne veze i prijateljstvo sa Srbijom. Predsednik je takođe izrazio jasan stav kada je reč o sećanju na prošlost”, napominje se u saopštenju.

U tom smislu, čvrsto prijateljstvo koje postoji između Izraela i Srbije nikada i ni na koji način neće biti ugroženo, istakla je izraelska ambasada.

Ambasador Srbije u Izraelu Milutin Stanojević izjavio je ranije za “Tajms of Izrael” da je Srbija duboko razočarana zbog učešća izraelskih pilota i borbenih aviona u obeležavanju operacije “Oluja” u Hrvatskoj.

Iznenadna vojna inicijativa: Nemci se spremaju za odbranu države

“To je bio najveći egzodus jedne nacije od Drugog svetskog rata, rekao je Stanojević i ocenio da učešće Izraela u proslavi hrvatske pobede “nije prijateljski gest prema Srbiji”.

Direktor Centra kancelarije “Simon Vizental” u Jerusalimu i lovac na naciste, Efraim Zurof, takođe je kritikovao učešće izraelskih borbenih aviona u obeležavanju Oluje.

“Vrlo sam uznemiren što će borbeni avioni izraelskih vazduhoplovnih snaga učestvovati u obeležavanju operacije Oluja tokom koje je Hrvatska proterala 250.000 Srba iz njihovih domova u Hrvatskoj. Do danas nijedna strana zemlja nije nikada učestvovala”, napisao je on na Tviteru.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Advertisement

2 komentara na "SAOPŠTENJE IZRAELSKE AMBASADE U BEOGRADU: Učešće na “Oluji” nije politički potez, već smo to uradili zbog novca!"

1. Pa ste nasli bas Hrvatima da prodate Avione. Kao da vam je to toliko zapelo za Lovu !!!

2. DA! ZA NOVAC SE PONEKADA POGAZI I SAMOSVEST !

svet je neverovatno mali i tesan za pravdu
    svet je tesan za pravdu

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.