SASTANAK U ZVEČANU: Vučić se obratio Srbima na Kosovu

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Ovo je inače prvi put da je direktor vladine Kancelarije u južnoj pokrajini nakon što su privremene prištinske vlasti 21. novembra nametnule uvećane takse od 100 odsto na robu iz Srbije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić sastao se večeras u Zvečanu sa predstavnicima Srpske liste.

Na početku sastanka, koji se odvijao iza zatvorenih vrata, njima se telefonom obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Nema dileme da neki koji deluju spolja ali i iznutra imaju za cilj da naruše jedinstvo Srba. Zadovoljan sam jer sam video rešenost Srba da se bore za svoj opstanak – kazao je Đurić i dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u telefonskom uključenju Srbima poručio da će država nastaviti da pomaže opstanak Srba na KIM.

– Naša država ovde trenutno realizuje 141 projekat. Predsednik Vučić Srbima je poručio da će Srbija učiniti sve kako bi naš narod ovde opstao i obećao im je još veću podršku. Potrebno je da ostanemo jedinstveni i ne smemo da dozvolimo da se delimo – rekao je Đurić i dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Srbima poslao i poruku solidarnosti.

Đurić je rekao, odgovarajući na pitanje Informera kako komentariše Haradinajevu najavu da takse neće biti ukinute i nakon što su to zatražili njegovi koalicioni partneri ali i međunarodna zajednica, da je interes i Srba i Albanaca da takse budu ukinute.

– Mi želimo razgovor i da na civilizovan i demomkratski način rešimo probleme – rekao je Đurić.

On je dodao da je u prethodne tri godine za Srbe na KIM izgrađeno hiljadu stanova i kuća.

– Nastavićemo da radimo na tome. Da budem iskren, ove takse su snažan udarac na tempo realizacije naših projekata – kazao je Đurić.

RUSIJA poručuje: Svi vi koji planirate vojnu intervenciju u Venecueli – ODUSTANITE

– Borićemo se još više zajedno sa vama. Srbija je uz svoj narod na Kosovu i Metohiji – kazao je Vučić.

Ovo je inače prvi put da je direktor vladine Kancelarije u južnoj pokrajini nakon što su privremene prištinske vlasti 21. novembra nametnule uvećane takse od 100 odsto na robu iz Srbije.

(Skandalozno.rs/izvor: espreso.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "SASTANAK U ZVEČANU: Vučić se obratio Srbima na Kosovu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.