Šef posade ruskog tenka otkriva šta može moćni oklopnjak koji je stigao u Srbiju – VIDEO

Pojačanje

Tenk T-72B3 – foto: Printscreen YouTube

Kapetan Vasilij Anatoljevič Doroženko, šef posade ruskog tenka koji je predstavljen na vojno-policijskoj vežbi u Nišu, kaže za Sputnjik da se u Srbiji, ali i na paradi, oseća izvanredno.

Doroženko nam je ukratko objasnio karakteristike tenka T-72B3, koji je pojačao Vojsku Srbije:

„Ovo je novi primerak ruske proizvodnje. Njegova puna masa je 46,5 tona, u naoružanju ima 125-milimetarski top, sparen s njim mitraljez 7,62 milimetra, kao i mitraljez ’Kor‘ 12,7 milimetara. Takođe, u naoružanju mu je glavni nišan ’Sosna O‘  i dublirajući nišan 1G42. Ima i termovizijski nišan za noćno osmatranje, čiji je cilj bolje otkrivanje protivnika i njegovo uništavanje. Ima zaštitu od grada 902B sistema, kao i termodinamičku aparaturu.“

Šef posade navodi da se ovaj moćni tenk razlikuje od ostalih zbog novog nišana, a odlikuje se i termovizorom koji druga vozila nemaju.

Novija je i savremenija radio-stanica, koja ima veći stepen zaštite od prisluškivanja i poboljšane karakteristike motora.

Pošto je Doroženko upravljao tenkom, kaže nam kako to izgleda:

„Tenk je poboljšan i lakše je upravljati njim. Takođe, lakše i brže se savladava protivnik. Dobro se pokazao i u Siriji.“

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Šef posade ruskog tenka otkriva šta može moćni oklopnjak koji je stigao u Srbiju – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.