SERGEJ LAVROV: Albanci na Kosovu se ne pridržavaju dogovora!

Rusija

Foto: tanjug

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je posle sastanka sa kolegom iz Srbije Ivicom Dačićem rekao da je u razgovoru velika pažnja bila posvećena pitanju Kosova i Metohije.

On je istakao da se Albanci na Kosovu i Metohiji ne pridržavaju dogovora koji je postignut sa Beogradom i poručio da se Rusija zalaže za potpunu primenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

“Rusija se apsolutno zalaže za potpunu implementaciju rezolucije 1244. Podržavamo sve aktivnosti koje sprovodi Beograd kako bi se realizovao taj međunarodni dokument”, naveo je Lavrov.

Govoreći o pregovorima Beograda i Prištine, Lavrov je naveo da srpski zvaničnici imaju konstruktivan pristup, ali da se to ne može reći za drugu stranu.

Lavrov je rekao da se aktivno radi na pripremi posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se očekuje da Putin u novembru doputuje u Srbiju.

Znate li KO JE misteriozna STARICA iz kultnog filma “Ko to tamo peva”? – VIDEO

Kada je reč o vojnotehničkoj saradnji Rusije i Srbije, Lavrov ističe da su veze dve zemlje po tom pitanju izuzetno jake.

(Skandalozno.rs/Izvor: Srna)

Budite prvi sa komentarom na članku "SERGEJ LAVROV: Albanci na Kosovu se ne pridržavaju dogovora!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.