Sergej LAVROV: Vreme je da se saznaju činjenice o mešanju u unutrašnju politiku SAD!

Ministar Rusije

foto: Tanjug

Visoki zvaničnici Velike Britanije, Nemačke i Francuske duboko su se umešali u unutrašnju politiku SAD, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Kako je rekao, ti zvaničnici su otvoreno učestvovali u kampanji za Hilari Klinton i “demonizovali“ Donalda Trampa.

[adsenseyu5]

Lavrov se obratio novinarima nakon sastanka sa austrijskim ministrom spoljnih poslova Sebastijanom Kurcom i rekao da je Moskva “umorna od optužbi da se mešala u američke izbore“.

Kako kaže, vreme je da se saznaju činjenice.

“Američki saveznici su se duboko umešali u unutrašnju politiku. Primetili smo da su Angela Merkel, Fransoa Oland, Tereza Mej i drugi evropski lideri to radili“, rekao je on.

Takođe, rekao je da su neki od tih lidera otvoreno govorili protiv Trampa i naveo nemačkog diplomatu Franka Valtera Štajnmajera koji je Trampa nazvao “propovednikom mržnje“.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson rekao je da Tramp nije podoban za američkog predsednika.

“Tramp je rekao da ako promocija američkih interesa dovodi do šanse za saradnjom sa Rusijom, bilo bi glupo ne uraditi to.”

[adsenseyu1]

“Naš cilj je isti, gde se naši interesi sedinjavaju, moramo da budemo spremni da radimo zajedno sa SAD, kao i sa EU ili NATO“, rekao je Lavrov.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Sergej LAVROV: Vreme je da se saznaju činjenice o mešanju u unutrašnju politiku SAD!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.