ŠEŠELJ: Namera SAD da potisne kineske konkurente sa velikih projekata u Srbiji.

Presuda

Vojislav Šešelj – foto: Fejsbuk SRS

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je za izgradnju auto-puta Pojate-Preljina bila zainteresovana i kineska kompanija, ali da je memorandum o izgradnji potpisan sa nepouzdanom američkom firmom i da je namera SAD da potisne kineske konkurente sa velikih projekata u Srbiji.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao kako je potpuno jasno da pojavljivanje američke firme za izgradnju auto-puta u Srbiji znači da SAD žele aktivno da uđu na tržište saobraćajnih i drugih infrastruktura, ali i da pokušaju da pariraju sve većem učešću kineskih firmi koje u Srbiji već rade.

Dr Šešelj je kazao i da su u svim zemljama firmu „Behtel,“ sa kojom je potpisan memorandum, pratile afere, a da je pri dobijanju poslova bila primetna aktivnost američkog ambasadora od početka pregovora, pa sve do potpisivanja ugovora.

On je kazao da se vrši pritisak na vladu i državne organe, jer oni „ne mogu da pariraju drugačije kineskim kompanijama čije su cene niže od američkih i ne mogu ni jednu javnu ponudu ni tender da prođu“.

Predsednik Srpske radikalne stranke je rekao i da je nemački „Špigl“ pisao o pritiscima Amerikanaca na Rumuniju povodom izgradnje puta kroz Transilvaniju od 415 kilometara, i to bez učešća u bilo kakvom tenderu.

Dr Šešelj je naveo i da je memorandum potpisala ministar Zorana Mihajlović, navodeći pritom da je ona američki lobista u Srbiji.

Ministar pravde Crne Gore: Patrijarh srpski Irinej nije naš uvaženi gost

On je rekao da je za izgradnju auto-puta u Srbiji bila zainteresovana kineska kompanija „Čajna roud end bridž korporejšn“.

(Skandalozno.rs/Izvor: Pravda.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "ŠEŠELJ: Namera SAD da potisne kineske konkurente sa velikih projekata u Srbiji."

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.